KADINLAR GÜNÜ ‘SANAT’LA TAÇLANDI

KADINLAR GÜNÜ ‘SANAT’LA TAÇLANDI
Küçükçekmece Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle taçlandırdı.
Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi Tezhip kursiyerleri el emeği ürünlerini “Temaşa” adlı sergide sanatseverlerle buluşturdu. Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ensar Vakfı işbirliğiyle açılan ve 42 eserin yer aldığı “ Temaşa “ isimli sergide, Tezhip kursu öğrencileri bir yıllık eğitimle el emeklerini sergiledi. Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi ise Halk Eğitim Merkezi Ahşap Boyama kursiyerlerinin açtığı sergiye ve Ressam Nalan Alakent’in resim sergisine ev sahipliği yaptı. Akademide beş kadın müzisyenden oluşan “Beşi Bir Yerde” grubunun verdiği konser de ilgiyle izlendi. 

 "ŞİDDETE SON MESAJI"

Etkinliklere, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Ensar Vakfı Küçükçekmece Başkanı Kamil Çakır ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Programlarda ilçe protokolü “kadına şiddete son” mesajı verdi.

 “KADIN İNSANDIR, BİZ İNSANOĞLU”

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, sanata gönül veren kadınları tebrik ederek, “ Kadınları bir obje olarak görmek yerine, hayatın her noktasında erkeği de yetiştiren bir birey olarak görmeliyiz. Neşet Ertaş’ın dediği gibi kadın insandır, biz insanoğlu. Tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun” diye konuştu. 

“DÜNYAYI KADINLAR GÜZELLEŞTİRECEK”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kadına şiddet son bulsun” mesajı verdiği konuşmasında, “ Dünyadaki tüm güzelliklerin kaynağı kadınlardır. Kadın ve erkek için bir elmanın iki yarısı diye bir ifade kullanılır. Eğer böyleyse biz elmanın bir yarısını zedeleyerek bir yere gelemeyiz. Dünya birlikte güzel. Öte yandan kadınlarımızın anne rolü çok belirleyici. Çocuklarımızı dövüyorsak, çocuklar gün gelecek şiddeti bir çözüm olarak görecekler. Çocuklarımız hassas, neyi ne zaman nasıl alacaklarını bilmiyoruz. İnanıyorum ki bu bilinçle dünyayı kadınlar güzelleştirecek” dedi. 

 “KADINLARIMIZ SANATA GÖNÜL VERMELİ”

Tüm kadınların sanatın bir dalıyla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Tezhip Eğitmeni Ulviye Öztürk, “Kadınlarımızın sanatın bir dalından tutunup yaşamlarını renklendirmesini temenni ediyorum. Bu anlamda özgüveni olmayan kadınlarımızı da halk eğitim merkezlerimize davet ediyorum. Yeteneğiniz olmasa da kapılarımız tüm kadınlarımıza açık” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.