Kadıoğlu gözünü Silivri'ye dikti!

Kadıoğlu gözünü Silivri'ye dikti!
Silivri Danamandıra Tabiat Parkı Esenyurt Belediyesi tarafından kiralandı.
 Silivri - Danamandıra Mahallesi’nde bulunan ve köylülerin yıllardır gözü gibi  koruyup kolladığı Danamandıra Tabiat Parkı 49 yıllığına Esenyurt Belediyesi’ne tahsis edildi. Silivri’deki bir parkın Esenyurt Belediyesi’ne tahsis edilmesi mahalleli tarafından, “Kadıoğlu sınırını aştı!” şeklinde yorumlandı.

Haber: Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri Danamandıra Tabiat Parkı Esenyurt Belediyesi tarafından kiralandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün inisiyatifinde bulunan Danamandıra Tabiat Parkı'nın 49 yılığına kiralandığı öğrenilirken, mahalle sakinleri, "Esenyurt nere, Danamandıra nere” yorumunda bulundu. 

Zemin etüdüne başladılar

Yaklaşık 600 - 700 dönümlük ormanlık alana sahip olan Danamandıra Tabiat Parkı'nın içinde 2 ayrı gölet bulunuyor. Esenyurt Belediyesi'nin Tabiat Parkı'nda çalışmalara başladığı öğrenilirken, parkın hemen yanıbaşında da şantiye kuruldu. Şantiye görevlileri zemin etüdüne başladıklarını ifade ederek, 1 Mayıs itibariyle de restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirtti. 

Doğaya uygun malzeme

Esenyurt Belediyesi'nin Danamandıra Tabiat Parkı'nı hazineden 49 yılığına kiraladığını ifade eden şantiye görevlileri, parkın içinde yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Tabiat Parkı'nın içinde, yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma alanları ile birlikte konaklama alanlarının da yapılacağı öğrenilirken, restorasyon çalışmalarında kullanılacak tüm malzemelerin Tabiat Parkı'nın doğasına uygun şekilde olacağı öğrenildi.  

Yeterli ödenek çıkmadı

Esenyurt Belediyesi tarafından kiralanan ve çalışmalara başlanan Danamandıra Tabiat Parkı, yıllar  önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecekti.  Ancak yeterli ödeneğin çıkmadığı gerekçesiyle Milli Parklar Genel Müdürlüğü, restorasyonu yapmaktan vazgeçti. Silivri sınırlarında bulunan ve Esenyurt Belediyesi'ne kiralanan Danamandıra Tabiat Parkı'nın kiralanmasında öncelik Silivri Belediyesi'nde olması gerekirken, farklı bir belediyeye kiralanması da kafalarda soru işaretleri yarattı. Diğer yandan Silivri Belediyesi'nin Tabiat Parkı'nı kiralanmak için herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı da kamuoyu tarafından merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.