KARACAKÖY’DE İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

KARACAKÖY’DE İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, önceki akşam Karacaköy Mahallesindeydi. Karacaköy halkına yıllardır süregelen imarsızlığın bittiğinin müjdesini veren Belediye Başkanı Cem Kara 22.04.2011 tarihinde askıya çıkan 1/1000 ölçekli Karacaköy Uygulama İmar Pla
08.04.2011 tarih onaylı 1/1000 ölçekli Karacaköy Uygulama İmar Planı, 22.04.2011 – 22.05.2011 tarihleri arasında Çatalca Belediyesi’nde askıya çıkartıldı. Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan Karacaköy Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının 21.05.2010–21.06.2010 tarihleri arasında askıya çıkmasının ardından 1/1000 ölçekli Uygulama Planı Çatalca Belediyesi tarafından yapıldı. 1/5000 ölçekli nazım imar planının ardından çalışmalarına hız veren Çatalca Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ivedi bir şekilde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına uygun 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planını çizdi. Bunun ardından da Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından her zaman ve her mahalle ve köyde olduğu gibi Karacaköy Mahallesinde bir halk toplantısı yaparak gelişmelerle ilgili olarak vatandaşlar bilgilendirildi. 
 
Düzenlenen halk toplantısında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından vatandaşlara plan aşama aşama anlatıldı ve genel bilgiler verildi. Ardından Çatalca Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Ferda Kanıçok Koç tarafından 1/1000 ölçekli Karacaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı hakkında teknik bilgiler verildi. Bilgilendirme esnasında Başkan Cem Kara konuşmasında “burada bildiklerimizi, yaptıklarımızı sizlerle paylaşmaya geldik. Toplantımız iki başlık halinde ilerleyecektir. İlk önce planlar anlatılacaktır ve sizler bu planlar hakkında her türlü soruyu sorabilirsiniz. Aklınıza takılan her soruyu cevaplandıracağız. Ardından ise genel sorunlar hakkında dertleşeceğiz, sorunlarımızı birbirimize aktaracağız” dedi.
 
Halk toplantısında imar planları ile ilgili olarak genel bir bilgi veren ve aşama aşama anlatan Başkan Cem Kara; “ilk önce 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 100.000 ölçekli planlar yapıldı. Bu planların tanıtım toplantısında Çatalca’nın anlatımı tam 30 saniye sürdü. Kritik öneme haiz korunacak bölge olduğumuzdan, günübirlik turizm ve organik tarım rolü bize biçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 100.000, 50.000, 25.000 ve 5.000 ölçekli planlar yapılır. Bunların ardından ise 1/1000 ölçekli plan yapma yetkisi bize geçer. 2003 yılında Karacaköy 1/5000 ölçekli planları ilk defa yapılmış ve 18.10.2004 tarihinde 1/1000 ölçekli plan Karacaköy Belediyesi’nce yapılmış. Fakat 2004 yılında yürürlüğe giren 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu sonrasında Karacaköy 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geçmemiştir. 2004 yılından beri planı olmayan Karacaköy, zaten 2009’da da mahalle olunca yıllardır imarsızlıkla boğuştu. Göreve geldiğimiz zaman Çatalca Belediyesi’nde Plan ve Proje Müdürlüğü bile yoktu. Göreve getirdiğimiz teknik elemanlar sayesinde planlarımızı Belediyemiz bünyesinde hızlı ve daha düşük bir maliyetle yapıyoruz. Çünkü plan yapmak gerçekten masraflı ve zor bir iş. Karacaköy Mahallesinin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, 17 Şubat tarihinde İstanbul Büyükşehir Meclisinden geçti. Onayıydı, imza süreciydi derken 22 Nisan tarihinde askıya çıkartıldı. 14 yıl planı olmayan Karacaköy’ün 22 Mayıs 2011 tarihinden itibaren artık planı var” dedi.
 
Karacaköy’ün mahalle olmasından ötürü, İstanbul’da ve ayrıca Türkiye sınırları içerisinde merkeze 45 kilometre uzaklığında mahalle yapısı olmadığının altını çizen Başkan Cem Kara; “ Büyükşehir’deki yetkililere hep anlatıyoruz. Buradaki mahallelerimiz Şişli’nin, Bakırköy’ün birer mahallesi birer semti gibi değil. Burada insanlarımız hayvancılıkla, tarımla, ormanla geçiniyorlar. Planların ona göre yapılmasını belirttik, dile getirdik. 27 kurumdan görüş aldık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 ölçekli plana göre 1/1000 ölçekli planı Çatalca Belediyesi olarak yaptık. Belediye olarak planı hızlı bir biçimde kendi bünyemizde hazırlıyoruz. Fakat paftalar çıkacak, onaylar gelecek, imzalar atılacak derken aradan birkaç ay zaman geçiyor. 22 Mayıs 2011 tarihine kadar plana itiraz edebilirsiniz. Plan ve Proje Müdürlüğü’nde sizlere yardımcı olacak personelimiz mevcut. Sizin itirazlarınız için dilekçelerinizi Belediyemizde yazacağız. Topluca gelmek isteyenler için Belediye Başkanı olarak sizler için otobüs kaldırıp, itirazlarınızı Çatalca’da yapmanızı sağlayabilirim. Gelemem diyorsanız da teknik personelimi buraya görevlendirip, itiraz süresi içerisinde Çatalca Belediyesi Karacaköy Mahallesi Hizmet Biriminde itirazlarınızı yapabilirsiniz” dedi.
 
Daha sonra Çatalca Belediyesi Plan ve Proje Müdür Ferda Kanıçok Koç tarafından 1/1000 ölçekli Karacaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı hakkında teknik bilgiler verildi. 2795 kişinin yaşadığı ve 4900 kişilik bir planın çıktığı Karacaköy Mahallesi planı için okul alanlarının, sosyal donatı alanlarının, günübirlik turizm alanlarının da yerleri sunumda gösterildi ve vatandaşlardan gelen sorular cevaplandırıldı.
 
Plan sunumunun yapılmasının ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara vatandaşlarla mahallenin genel sorunları konusunda sohbet ettiler ve karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.