Karakaş davet etti, Bakan Silivri’yi ziyaret etti

Karakaş davet etti, Bakan Silivri’yi ziyaret etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Silivri’yi ziyaret etti. Silivri’de partililerine seslenen Bakan Yazıcı; “ Bizi çekemeyenler, kıskananlar var. Muhalefet etmek için bahane arayanlar var. Gezi Parkı olayları da bu bahanelerden birisi” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çatalca’da yapımına başlanan Halkalı Gümrük Müdürlüğü kompleksinin temel atma töreninin ardından öğle yemeği için Silivri Garden Restoran’ı tercih etti. Garden Restoranda beraberindekilerle birlikte öğle yemeği yiyen Bakan Yazıcı’ya, AK Parti İstanbul Milletveki Tülay Kaynarca, Silivri Kaymakamı Salih Keser, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş refakat etti. Yemeğin ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’ın daveti üzerine Bakan Yazıcı AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partilileriyle buluştu. Bakan Yazıcı’yı AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, ve partililer karşıladı. 

Karakaş; Birlik ve beraberlik içinde kutsal yolda yürüyoruz
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamında tam kadro ile ağırlayan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, ilçe konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “ Silivri Türk siyaset arenasında özellikle yakın zaman diliminde çok önemli yer tutmuş ilçelerimizden bir tanesidir. Özellikle demokrasinin merkezi kavramları içerisinde Silivri’de görülen davalar münasebeti ile toplum içinde farklı bir şekilde algılanırken 2011 seçimlerinde Silivri halkı şunu söylemiştir; “ AK Parti’yi Silivri’de köyleri ile birlikte birinci çıkararak, biz zihniyeti desteklemiyoruz. Biz tavrımızı demokrasinden yana koyuyoruz. Bizim için önemli olan demokrasidir, biz bunu ön plana koyuyoruz” diyerek de Silivri’de AK Parti’yi birinci parti olarak çıkarmışlardır.  Salonumuzda bulunan Sayın Başbakanımızın alkışlayan resmine layık olma adına da, bu günkü ilçe başkanınız dahil olmak üzere, kurucu ilçe başkanımız dahil bu güne kadar teşkilatımızda görev almış bütün teşkilat mensuplarımızla el ele, kol kola, gönül gönüle girerek bu kutlu yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Cenabı Allah nasip ederse önümüzde ki seçimlerde de tekrar Silivri’de belediyeyi alarak hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.  

“Birileri teşkilatına ve halkın yanına uğramazken, biz sislerle beraber olmaktan gurur duyuyoruz”
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, konuşmasında CHP’ye de gönderme yaparak, konuşmasına şöyle devam etti; “Ben ilçe teşkilatımıza teşriflerinizden dolayı gurur duyduğumuzu  bir kez daha huzurlarınız da ifade etmek istiyorum.  Birileri Silivri’ye gelip de bırakın teşkilatı, halkın yanına dahi gitme noktasında tenezzül etmeyip buraya gelmez iken, hükümetimizin sizler gibi değerli bir Bakanının teşkilatımızı ziyaret etmesi bizlere ayrı bir gurur veriyor. Bu AK Parti’nin gücünün nereden geldiğinin de bir göstergesidir. Ben teşkilatımız adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Silivri halkı adına Sayın Başbakan’ımıza selamlarımızı iletmenizi istiyoruz. Silivri’ye onu da beklediğimizin mesajını iletmek için sizleri aracı yapmak istiyoruz.” dedi.

SİAD Başkanından Bakan yazıcıya Islah OSB dosyası 
AK Parti İlçe binasında partilileriyle buluşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Silivri İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş ile de bir süre görüştü. SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Bakan Yazıcı’ya Islah Organize Sanayi Bölgesi  ile ilgili bir dosya sundu. Islah OSB’nin Silivri’ye kurulması için   Bakan Yazacı’dan destek isteyen SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın talebi üzerine Bakan Yazıcı; “ Islah OSB ile ilgili şu anda bakanlığa takılan bir durum var mı? Bildiğim kadarıyla Islah OSB Büyükşehir Belediyesi kapsamında yol alıyor. Bakanlığın takılan bir durum olursa biz gerekeni yaparız” diyerek Silivri’ye Islah OSB’nin kurulması için destek vereceğini söyledi.  
Bakan Yazıcı; Sizlerle birlikte olmaktan keyif duydum
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatında partilileriyle kucaklaşan Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, toplantı salonunda partililerine seslendi. Önümüzde seçimler var diyen Bakan Yazıcı; “ Kimseyi kandırmadan,kırmadan milletimizin desteğini isteyeceğiz. Çok şey yaptık. Yapacak daha çok işimiz var. Bugün kısada olsa sizlerle birlikte olmaktan keyif duydum” dedi. 

Cumhuriyet hepimizin. Yarışımız hizmet ve Millet için olsun!  
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatında konuşan Bakan Hayati Yazıcı; “Siyaseti hizmet odaklı yapanlar için zaman önemli değil; önemli olan gelecek. Rastgele konuşulmaz, siyaset hizmet yarışıdır. Cumhuriyet hepimizin. Yarışımız millet için olsun, projelerimizi yarıştıralım. İşimiz milletin sorunlarını çözmek. Bizler halkın gündemiyle hükümetin gündemini birleştirdik. Yapamayacağımız şeyler için yalan söyleme gibi bir adetimiz yok. Türkiye istikrarlı bir şekilde yolunda ilerliyor. Gümrük kapılarındaki yenilenme, gelen yeni uygulamalar bu anlamda ne kadar ileri gittiğimizin göstergesi. Ufak tefek sorunlarla da karşılaşmıyoruz değil. Sarp Sınır Kapısı personeli ile ilgili kulağıma birtakım şeyler geliyor. İyi haberler almıyorum. Ayaklarını denk alsınlar.” dedi. Eski Başbakan Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü de unutmayan Bakan Yazcı;  “Menderes’i unutmak mümkün değil. Bugün bir kez daha saygın siyasimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

“Etten önce kazana düşmeyin”
 Siyasetçi için, siyaseti hizmet odaklı yapanlar için zaman önemli diyen Bakan Yazıcı; “Gün önemli, ay önemli, tarih önemli, geçmiş önemli, gelecek önemli. Planlayarak yapacaksınız, rast gele iş yapılmaz, rast gele yürünmez, rast gele konuşulmaz. Siyaset kendi elbette kendi kurallarına göre, bir hizmet yarışı olarak rekabetçi bir hava içerisinde sürdürülmesi gerekir. Türkiye olarak nitelendirdiğimiz, ortak vatanımızın ismi olan bu topraklarda elde ettiğimiz kazanımlar, sağladığımız değerler, hepimizin müştereğidir. Cumhuriyet milletimizin en büyük kazanımı, o hepimizindir.

Biz AK Parti Hükümeti olarak çok iş yaptık. Yapacak daha çok işimiz var. Biz kimseye sataşmıyoruz, bize sataşanlara da cevap vermiyoruz. Biz milletimize daha iyi nasıl hizmet edebiliriz diye çalışıyoruz. Biz Türkiye’de Doğu, Batı ayrımı yapmadan hizmet ediyoruz. Bizi çekemeyenler, kıskananlar var. Muhalefet yapmak için bahane arayanlar var. Gezi parkı olayları da bunlardan biri. Biz yeşili seven, bir ağacın nasıl yetiştiğini bilen biriyiz. Ama muhalefet etmek için bunu bile bahane ettiler. Muhalefet edin ama etten önce kazana düşmeyin” diyerek, bir haftalık programını partilileriyle paylaştı. 
Bakan Yazıcı’nın konuşmasının ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Yazıcı’ya meşhur Silivri yoğurdu hediye etti. Program tolu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  
HABER/ FATMA SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.