Karaya vuran Yunus mumyalanacak

Karaya vuran Yunus mumyalanacak
Beylikdüzü Kavaklı sahiline vuran ölü yavru Yunusa Beylikdüzü Belediyesi Veteriner ekipleri ulaştı.
Birkaç gün önce kıyıya vurduğu belirten belediye ekipleri ölü Yunusun mumyalanması için Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ne getirdi.Beylikdüzü Kavaklı Sahili’ne vuran ölü Yunusabelediye ekipleri ulaştı.  Beylikdüzü Belediyesi Beyaz Masa’ya gelen çağrı üzerine harekete geçen veteriner ekipleri  kıyıya vuran Yunusun Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ne getirdi. Müzenin sahibi Balıkçı Kenan Balcı ise; ‘Balığı inceledim. Balıkta herhangi bir yara izi yoktu. Yemsiz bir alana girdiği için açlıktan dolayı ölebileceğini düşünüyorum’ dedi.


MUMYALANIP SERGİLENECEK


Karaya vuran ölü Yunusu Beylikdüzü Belediyesi Veteriner ekiplerince kendisine ulaşıldığını söyleyen Balıkçı Kenan Balcı; ‘Vatandaşlarımızın ihbari üzerine belediye ekiplerimiz Yunusa ulaşmışlar. Buraya getirdiler. Tahmin ediyorum, 5-6 gün önce bu balık ölmüş. Balığın toprağa gelen bir tarafı çürümüş vaziyette. Biz onun bakımını yapıp Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi'ne sergilenmek üzere kazandıracağız. Müzemizde yerini alacak.


MÜZENİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK


Büyükten küçüğe herkesin mutlaka müzeyi görmesinin gerektiğini belirten Balıkçı Kenan Balcı, "15 binden fazla deniz canlısı türünü büyük bir uğraşla mumyalayıp kalıcı bir eser haline getirdik. Gelip gören herkesin hayret ettiği müzemizi her öğrenci mutlaka ziyaret etmeli. Müzemize giriş ücretsizdir. Kapımız herkese sonuna kadar açık. Bugün karaya vuran Yunus Balığını da mumyalayıp burada sergileyeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.