KAZIM elektrik LAZIM!

KAZIM elektrik LAZIM!
“Okulcu Hasan” ve Büyükçekmece Belediyesi, Çakmaklı’daki sorunlu okula el uzattı ama...
HABERDAR’ın manşetinden duyurduğumuz "ÇAKMAKLILAR" haberi üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi, okula 40 adet ışıldak götürdü. Tuvalet ve koridorlara yerleştirilen ışıldaklar elektrik ile şarj ediliyor. Elektriksiz okulda ışıldakların nasıl şarj edileceği merak konusu.


 IŞILDAKLARIN NASIL ŞARJ EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİLER!

Büyükçekmece Belediyesi elektrik olmadığı için eylem yapan Çakmaklı İlkokulu ve Ortaokulu'na 40 adet ışıldak gönderdi. Tuvalet ve koridorlara yerleştirilen ışıldaklarla sorunu çözdüklerini basın organlarına bildiren belediye yetkililerinin ışıldak çözümü akılları karıştırdı. Elektriksiz okula şarjlı ışıldak gönderen Büyükçekmece Belediyesi, ışıldakların nasıl şarj edilip tekrar ışık yayacağını ise düşünemedi!

İŞTE BELEDİYENİN SERVİS ETTİĞİ "IŞILDAKLI ÇÖZÜM" HABERİ

Trafosu olmadığı için elektrik alamayan Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nun imdadına yetişen Büyükçekmece Belediyesi, okulun koridor ve tuvaletlerine 40 adet ışıldak yerleştirdi.
İl Özel İdaresi tarafından Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi’nde yaptırılan ve 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmete giren Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu trafosu bulunmadığı için elektrik alamıyor.

BAŞKAN AKGÜN EL KOYDU
Öğretmen ve öğrencilerin karanlıkta eğitim yaptıklarını öğrenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, duruma el koyarak belediyenin ilgili ekiplerini harekete geçirdi.
Başkan Akgün’ün talimatıyla okulda incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediyesi Eğitimden Sorumlu Başkan Danışmanı Kazım Kenar okul idarecileri ile görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından Büyükçekmece Belediyesi, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’na 40 adet şarjlı ışıldak gönderdi.

"OKULUN TÜM EKSİKLERİNİ GİDERECEĞİZ"
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Kazım Kenar, Büyükçekmece Belediyesi olarak eğitimi her zaman öncelikli konu olarak gördüklerini belirterek; “Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nun elektriğinin olmadığını öğrendiğimiz andan itibaren ne yapabileceğimizi araştırdık. Okul idarecileri ile görüştükten sonra öğrencilerin acil olarak ışıldaklara ihtiyaç duyduğunu öğrendik.


Belediyemizin temin ettiği 40 adet ışıldak okulun karanlık olan koridor ve tuvaletlerine monte edildi. Ne yazık ki, bu konu bizim sorumluluk alanımız dışında. Elimizden daha fazlası gelmiyor. Ancak bu vesileyle okulun bazı eksiklerini de tespit etme imkanımız oldu. Önümüzdeki günlerde bu eksikleri de Büyükçekmece Belediyesi olarak gidereceğiz.”
Işıldakların şarj edilebilmesi için elektrik gerektiğini akıl edemeyen Büyükçekmece Belediyesi yetkilisi, fişleri de göstere göstere poz verdi.
HABERDAR ÖZEL HABER!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.