Kent Konseyi imza kampanyası başlattı

Kent Konseyi imza kampanyası başlattı
Silivri Kent Konseyi, eski Devlet Hastanesi yerine cami yapılmaması için imza kampanyası başlattı. Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal’ın öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında hastane yerine cami değil, yine sağlık merkezleri yapılması talep ediliyor.
Önal; Aile Hekimliği yapılsın

Silivri Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal hastane yeriyle ilgili imza kampanya başlatarak,  Aile Sağlığı Merkezi yapılmasını ve kalan kısmın da yeşil alan olarak düzenlenmesi için harekete geçti. Dün eski Devlet Hastanesinin boş alanında başlatılan imza kampanyasına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar’da katılarak destek verdi. Başlatılan İmza kampanyasıyla ilgili açıklamada buluna Silivri Kent Konseyi Başkanı Dilruba Önal; “  İlçemizde daha önce Devlet Hastanesi olarak hizmet verilen bina yıkılmıştır. Halkımızın hafızalarında bu yer sağlık hizmeti sunulan binanın yeri olarak bilinmektedir. Yine bu alanın aynı amaca hizmet den Aile Sağlığı Merkezi olarak yapılmasını ve çevresinin yeşil alan olarak Silivri halkına hizmet vermesini istiyoruz. İlçemizin önemli merkezi mekanlarının halkın en temel ihtiyaçlarının giderilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmesi, daha çok yeşil alanlara kavuşturulması bu kentin yaşayanları olarak hepimizin ortak talebi ve düşüncesidir. Eski Devlet Hastanesinde bir sağlık kuruluşu olarak yıllarca hemşerilerimize sağlık hizmeti sunulmuş ve kentimizde yaşayan vatandaşlarca bu şekilde hafızalara yer edinmiştir. Şu günlerde deprem güvenliği nedeniyle eski adıyla Sağlık Ocaklarımız, yeni adıyla Aile Sağlık Merkezlerimizin bazıları için yıkım kararı alınmıştır. Bu sebeple Eski Devlet Hastanesi alanının, yeniden inşa edilmesi gereken Aile Sağlığı Merkezleri olarak ve çevresinin de halkın rahtça dinlenebileceği yeşil alan olarak değerlendirilmesi tüm hemşerilerimizin isteğidir” dedi.  

Yetkililer sesimize kulak verene kadar her pazartesi toplanacağı

Her Pazartesi hastane önünde toplanacaklarını söyleyen Önal; “İlçemizde sayısı az olan bu tür alanların en rahat ulaşılabilir ve bilinen mekânlar olması sebebiyle halkın en acil öncelikli ihtiyaçlarına karşılık verecek alanlar haline dönüştürülmesi büyük önem taşımaktadır. Yaklaşık 50 bin hemşerimizin çocuklarının aşısını yaptırdığı, gebesinin kontrolünü, yaşlısının tedavisini en kolay yaptırabildiği Aile Sağlığı Merkezleri binalarının bu tür merkezi alanlara dönüştürülmesi ve çevresinin doğal, yaşanabilir yeşil alanlara kavuşturulması şehrimize de bir rahatlık sağlayacaktır. Silivri Kent Konseyi, kentimizde çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan ve kente dair çalışmalar yapan bir yapıdır. Silivri Kent Konseyi Yürütme Kurulunca alınan karar gereği, kentimizin daha yaşanılır alanlara kavuşması, halkımızın acil ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması adına eski devlet hastanesi alanına Aile Sağlık Merkezi yapılmasını ve çevresinin de yeşil alana dönüştürülmesini istiyoruz. Halkın bu talebini yetkililere güçlü bir şekilde iletmek amacıyla, bu taleplerinizin yaşam bulması için 16.09.2013 tarihinden itibaren her Pazartesi 12.00-13.00 saatleri arasında eski devlet hastanesi önünde buluşarak, imza kampanyası başlatıyoruz. Silivri Kent Konseyi olarak öncülük ettiğimiz bu kampanyamıza tüm Silivrili hemşerilerimizin canı gönülden katılacağını biliyor, yetkililerin sesimize kulak vereceği inancıyla, herkesi kampanyamıza katkı sağlamaya davet ediyoruz.”dedi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.