Kentsel dönüşümün toplantısı başladı…

Kentsel dönüşümün toplantısı başladı…
İstanbul da olası depremi ciddiye alan belediye başkanı olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, olası depremde hasar görecek riskli bina ve site sakinleri ile toplantılarına devam ediyor.



Başkan Akgün, önceki gün eski Akçimento evleri site sakinleri ile site lokalinde bir araya geldi. 

Toplantıda yeni deprem yönetmeliklerine göre, sitenin yeniden yapılandırılması ile ilgili teknik konular görüşüldü.
1971 yılında yapılan sitede 56 dairenin yıkılıp yeniden günümüz şartlarına uygun bir şekilde yapılması için Başkan Akgün’den destek almak isteyen site sakinlerine Başkan Akgün; “Depremin ne zaman olacağı belli olmaz. Bu depremin yarın olmayacağını, hiçbir Allah’ın kulu garanti edemez. O yüzden fazla geç olmadan yarınlarda ah, vah demeden tedbirinizi alın ve kararınızı bir an önce verin. Bizde sizlere yardımcı olalım” dedi. 

Büyükçekmece genelinin 3ve 4 kat olduğunu söyleyen Başkan Akgün,” Deprem yönetmeliklerine göre Kentsel dönüşüm projelerinde artık süreli zamana geçiliyor, bununla ilgili çalışmalar bitmek üzere. Çalışma bittikten sonra belli bir süre içinde binanı yıkıp yeniden yapacaksın. Süresi geçen binalar hemen yıkılacak ve sana kalan arsa olacak. O zaman da mütaahitler ile yeni deprem yönetmeliklerine göre anlaşıp öyle binalarınızı yapabileceksiniz” şeklinde konuştu.
Büyükçekmece Belediyesi olarak teknik ekip ile ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu belirten Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;” Sitenizin konumu çok iyi bir yerde. Bu sitenin etüdünü de biz yaptıracağız. Teknik ekibimizin desteği ile birlikte bu sitede çok güzel bir projeyi gerçekleştireceğiz. Evlerin temellerini daha da aşağı da tutarak elde edilen yer kazancı ile otopark yapacağız. Otoparkların üstüne zemin katlarda da dükkânlar olacak. Haliyle buradaki evleriniz, dükkânlarla birlikte değeri daha da yükselecek ve bu şekilde tüm site sakinleri daha kazançlı duruma gelecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.