Kerimoğlu, Ermeni yurttaşlarla oruç açtı

Kerimoğlu, Ermeni yurttaşlarla oruç açtı
Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, Bakırköy Surp Astvazazin Kilisesi’nde Ermeni yurttaşlarımızla beraber iftar yaptı.
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’ün etnik köken açısından mozaik bir ilçe olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Yöneticilik anlayışımızın temelini eşitlikçi, özgürlükçü ve tüm yurttaşlara aynı mesafede bütün hizmetleri; bütün yurttaşlara ulaşabilecek en verimli, en üretken hizmet anlayışla sürdürmeye gayret ediyoruz. Bu çerçevede Bakırköy Belediyesi her yıl ramazan ayında Müslüman aleminin tuttuğu oruçlarda yurttaşlarımızın açtıkları iftarlarda hizmetlerinde olduk. Yine Alevi, Bektaşi yurttaşlarımızın 12 günlük matem oruçlarında onların yanındayız. Aynı şekilde de bölgemizde yer alan Hristiyan yurttaşlarımızın 40 gün süren Büyük Orucu’nda da onların yanında hem manevi olarak hizmetlerimizi eksik etmeden yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bu bizim belediyecilik anlayışımızdır ama aynı zamanda insani bir zorunluluğumuzdur.”


"Paskalya Bayramı ile Anayasa değişiklik referandumu aynı gün"

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, 16 Nisan’da anayasa değişikliği referandumu oylamasıyla beraber Hristiyan aleminin de Paskalya Bayramı’nı kutlayacağını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. İnşallah 16 Nisan’da sizler Paskalya bayramını kutlayacaksınız. Şimdiden Paskalya bayramı için iyi niyetlerimi sunuyorum. Tabi aynı gün hepimiz çok önemli bir sandık görevini de yerine getireceğiz. Anayasa referandum değişikliği için sandığa gideceğiz. Ben bu konu ile alakalı hangi görüşte olursak olalım hangi tercihte olursak olalım tüm yurttaşlarımızın alacağa karara saygılı olacağımızı ifade etmek istiyorum. İster evet yönünde olsun ister hayır yönünde olsun alacağımız her karar bizim açımızdan saygındır. İnşallah 16 Nisan sizler için bayram Türkiye açısından da hayırlı bir gün olur. Bir kez daha bu kutsal oruç ayının sizlere ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Sofranızdan bereketin eksik olmamasını yüreğinizdeki sevginin her zaman ki gibi dolu dolu olmasını temenni ediyorum. Sağlık diliyorum, çocuklarınıza hayırlı yarınlar diliyorum.”


Kilise'nin eksiklerini tamamlayacağız

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Kerimoğlu konuşmasının sonunda da Ermeni Kilisesi’nin eksiklerinin tamamlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek şunları belirtti: ”Sayın Ruhaninin bizden bir ricası oldu, ben bu ricayı bölgede bulunan nasıl ki camilerin ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize bir görev sayıyorsak aynı şekilde kiliselerimizin de ihtiyaçlarını karşılamayı o eşitlikçi belediyecilik kamu anlayışımızla bir görev sayıyorum. İnşallah kilisemizin eksikliklerinin tamamlanması konusunda da sizler gibi biz de üstümüze düşeni yerine getireceğiz. Şimdiden hazırlıkları tamamlanmış, iç tadilatı bakım-onarımı yapılmış kilisemizin en kısa sürede hizmete açılmasını yönündeki sözümü de sizlerin huzurunda sayın ruhaniye veriyorum. Bugün bereket sofranızda gösterdiğiniz sıcak ilgiye çok teşekkür ediyorum.” 


Ermeni kökenli yurttaşlarımız 40 gün süren kutsal diriliş bayramına hazırlık olarak kabul edilen Büyük Oruç (Medh Bahk) döneminde hayvansal gıda içermeyen menü ile iftar açıyorlar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.