Kerimoğlu'ndan özelleştirmelere tepki

Kerimoğlu'ndan özelleştirmelere tepki
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "kültür-sanat kurumlarını özelleştirme yasa tasarısı"na büyük tepki gösterdi.
Kerimoğlu, " Genç Cumhuriyetimizin Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra başlattığı çağdaşlaşma, modernleşme, uluslaşma hamlesi olan kurumların özelleştirilmesi tasarısı kabul edilemez. Atatürk'ün vasiyetini bıraktığı Türk Dil Kurumu ve toplantılarına bizzat katıldığı Türk Tarih Kurumu ortak ulus bilincimizi oluşturdu. Hepimizin Türk bayraklarıyla dolaştığı şu günlerde bize millet olmayı öğreten kurumlar nasıl özelleştirilebilir? Bunları kim, niye almak ister, iyi düşünmek lazım.

Modern, çağdaş bir devletin göstergesi kültüre, sanata ve bilime yaptığı yatırım, bütçeden ayırdığı paydır. Bu alanlarda kâr-zarar hesabıyla hareket edilemez. Biz, belediye olarak çektiğimiz büyük ekonomik sıkıntılara rağmen, Türkiye'nin tek ödenekli tiyatrosu olan BBT'yi geliştirmeye çalışıyoruz. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'ne yatırım yapıyoruz. Kültürel geçmişimizden kopmamak için müzeler açıyor, çocuklarımızı yetiştirmek için sanat kursları veriyoruz. Devlet bunların kat kat fazlasını yapmalıdır.
 
Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." sözünü hatırlatıyor, hükûmeti bu yanlış tasarıdan hemen vazgeçmeye çağırıyoruz. dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.