Köy malıyla hovardalık!

Köy malıyla hovardalık!
Silivri’nin CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Köy arazilerini kendi yandaşlarına kiraya vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Çayırdere Köyüne ait 50 dönüm arazinin köylüye duyurusu yapılmadan encümen kararıyla CHP Silivri İlçe Yöneticisi Murat Tezeller’e kiralanmasının ardından şimdide Küçük Kılıçlı köyünde 180 dönüm arazinin, CHP’ye ve Başkan Işıklar’a yakınlığı ile tanınan Sedat Öpçin’e kiralandığı ortaya çıktı.  Daha önce Küçük Kılıçlı eski Muhtarı Erkan Metin Tarafından işletildiği öğrenilen bu araziler, iki yıldır da Sedat Öpçin tarafından işletiliyor. K. Kılıçlı Köyü halkına duyurusu yapılmadan, Öpçin’e kiralanan 180 dönüm arazinin köy halkına iade edilmesi vatandaşlar tarafından bekleniyor.

UYGULAMA KANUNEN DOĞRU, PRENSİPTE YANLIŞ

 Küçük Kılıçlı Köyü Kuştepe Mevkii, Maltepe Mevkii ve Fener Yolu Mevkiinde bulunan ve toplamda 180 dönüme ulaşan arazi iki yıldır Sedat Öpçin tarafından ekilip biçiliyor. 2006 yılından itibaren köy statüsünden çıkartılıp mahalleye dönüştürülen K.Kılıçlı köyünün tüm gayrimenkulleri de Silivri Belediyesinin yetkisinde bulunuyor. Kanunen istediği kişiye verme yetkisi bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu insiyatifini öncelikli olarak köylü vatandaşlardan yana kullanması da köy halkı tarafından arzu ediliyor.

KÖY HALKI BEKLEMEDE

Diğer yandan daha önce seçim meydanlarında ve köy muhtarlıklarında yaptığı toplantılarda, “ Köylünün malı köylüde kalacak” söylemlerinde bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın söylediklerinin tam tersine hareket etmesi de vatandaşların kafasında soru işaretlerine yol açıyor. Geçtiğimiz günlerde K.Kılıçlı Köy Muhtarlığında düzenlenen kahvaltılı toplantıya Katılan Başkan Işıklar, arazinin Sedat Öpçin’den alınıp köy halkının kullanımına verileceğini de söylediği alınan bilgiler arasında. Başkan Işıklar’ın bu söyleminin ardından beklenti içine giren köy halkı, arazinin kendilerine iade edileceği günü bekliyor.  

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.