KRİZ ÜSTÜNE KRİZ!..

KRİZ ÜSTÜNE KRİZ!..
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2. dönem tekrar belediye başkanı seçilmesinin ardından 100 gün geçti; fakat sorunlar bir türlü geçmek bilmiyor. 2009-2014 döneminden süre gelen vaatler, tutulmayan sözler, Işıklar’ın meclis üyeleri ve partilileri
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ekibi ve partilileri ile yaşadığı sorunlar yeni dönem de kendini hissettirmeye başladı. Işıklar’ın yeniden belediye başkanı seçilmesinin üzerinden 100 gün geçti ama sorunlar, bitmeyen projeler, tamamlanamayan hizmetler şimdiden doğacak sıkıntıların habercisi. Bunların en başında ise Kültür Merkezi, Üniversite, bitmek bilmeyen borçlanma ve arsa satışları geliyor.

 KÜLTÜR MERKEZİ

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın göreve geldiği günden bu yana dilinden düşürmediği Kültür Merkezi Binası bir türlü yapılamadı. Silivri Belediyesi senelerdir binlerce lira kira ödeyerek Maramara Plazada kiralık Kültür Merkezi binasında hizmet vermeye devam ediyor. Kültür Merkezi’ni yapması için İş Adamı Mehmet Balcı ile anlaşan Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu konuyla ilgili uzun süre manşetlerden düşmemişti. Balcı, Kültür Merkezi Binası için attığı imzayı ‘Benim imzam değil’ diyerek inkar etmişti. Fakat Balcı sonraki günlerde yine belediyeden bir çok iş aldı. Olan Kültür Merkezi hayali kuran Silivrililere oldu.

 FESTİVALLER, SOSYAL ETKİNLİKLER DEVAM

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçmiş dönem ve 100 günlük süre içerisinde festivaller ve kültürel faaliyetlerin hiçbirini aksatmadan devam ettirdi. Kavun Festivali, Börek Festivali, Domates Festivali, Karpuz Festivali, Bamya Festivali’nde ünlü sanatçılar sahne aldı. Börek Festivaline katılan yarışmacılara küçük altınlar hediye edildi. 4 gün sürecel Yoğurt Festivali Temmuz ayında yapılacak. Işıklar festival giderlerinin belediye kasasından değil, hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla yapıldığını iddia ediyor.

 ARSA SATIŞLARI TAM GAZ

 Işıklar, 2009 yılında belediye başkanı seçilmesiyle ilk meclis toplantısını ‘arsa satışları’ maddesiyle başlatmıştı. Fakat o günden bu yana satışlar hız kesmeden devam etti. Son günlerde yine artan satışlara AK Partili meclis üyeleri tepki göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz Haziran Ayı meclis toplantısında 3 CHP’li belediye meclis üyesi de toplantıya katılmaması kafaları karıştırdı. AK Parti’li belediye meclis üyeleri ‘Niçin bu arsaları sattığımızı öğrenmek istiyoruz. Nereye borcumuz var? Bu borçlanmanın karşılığında Silivri’ye ne hizmet edeceğiz’ şeklinde meclise önerge sundu. Işıklar henüz bu önergelere cevap vermedi.

 BAĞIŞLAR DA SATILMAYA BAŞLADI

 Silivrili iş adamı Ahmet Hamoğlu’nun ‘Rezidans planlarının meclisten geçmesine karşılık’ Alipaşa Mahallesinde bağışladığı 54 dönümlük arazi de satışa çıktı. Silivri Belediyesi araziyi ihale yoluyla satmaya hazırlanıyor.



 BORÇ BİTMEK BİLMİYOR

 Arsa satışlarına rağmen Silivri Belediyesi’nin başta İller Bankası olmak üzere borç yekûnu de günden güne büyümeye devam ediyor. Silivri Belediyesi sadece İller Bankasına ayda 4 tirlyona yakın faiz ödüyor. Bunun dışında belediyenin taksitli borçları da 100 trilyonu geçmiş durumda. Silivri’de gözle görülür en dikkat çekici hizmet ise kapanan beldelerdeki meydan düzenlemeleri, sahil şeridi düzenlemesi ve taş döşeme çalışmaları olarak dikkat çekiyor.

 ÜNİVERSİTE HAYAL OLDU

 Sürekli yapılan protokoller, yer tahsisleri, ardından yer tahsisi iptalleri ve yeniden imzalanan anlaşmalar sonuç vermedi. 5 senedir sürekli ‘Önümüzdeki ay üniversite inşaatı başlıyor’ diyen Işıklar üniversitelerden birini Silivri’ye hala getiremedi. Son olarak Gümüşyaka’ya yapılacak olan TAVAK Üniversitesi de iptal oldu. Üniversitesinin YÖK’e başvurusunun dahi yapılmadığı ortaya çıktı

  PARTİLİLER İSTİFA DERECESİNE GELDİ

 Işıklar’ın partilileriyle arasında yaşanan sorunlar da CHP Silivri’de önemli isimlerin partiden istifa etmeleri ile sonuçlanıyor. Başkan Yardımcılığından istifa eden eski CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, CHP’den ve yine başkan yardımcılığından istifa eden Yılmaz Kandemir, yine CHP için önemli bir isim  eski İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak bunlardan sadece bir kaçı.

 PARTİ ÜÇE BÖLÜNDÜ

 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel seçimlerde CHP'den tekrar aday gösterilmesiyle birlikte "liste krizi" meydana gelmiş ve zor anlar yaşamıştı. CHP Genel Merkezi'nin baız ilçelerde uyguladığı "meclis ön seçiminde" büyük hüsrana uğrayan Işıklar, parti içindeki en büyük siyasi rakibi Selami Değirmenci'ye karşı yeni düşmüştü. Genel Merkez kararıyla mecburi olarak 9 ismi meclis listesine yazmak zorunda kalan Işıklar, seçim zaferinden sonra tek başına hareket etmeye devam edince yönetimde çatlaklar başladı.

Işıklar'ın meclis toplantılarına katılmaması, alınan kararlarda kimseye danışmaması, hem Işıklar'a yakın isimleri küstürüyor hem de Selami Değirmenci gurubunda kırgınlıklara neden oluyor. Aynı zamanda olan bitene "tarafsız" kalmak isteyenler de sorunları görmezden geliyor. "Özcancılar, Selamiciler ve Bağımsızlar" şeklinde 3'e bölünen CHP'li Silivri Belediye yöneticileri, Işıklar'ın "tek adamlık" planları yüzünden ciddi rahatsızlık duyuyor.

 BİLİCİ VE KARTAL’IN ÖZELLİĞİ NE?

 Son günlerde Silivrililerin kafasında soru işareti bırakan bir diğer olay da Elif Bilici. 2009-2014 döneminde Işıklar’ın yardımcılığını yapan Bilici geçtiğimiz yerel seçimlerde meclis üyeliği için aday olmamıştı. Işıklar’ın yumuşak geçişlerle Bilici’yi belediyeden uzaklaştırma kararı alması işe yaramadı. Bilici bu 3 ay zarfında önce Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ve hemen sonrasında Özel Kalem Müdürlüğüne getirildi. Böylece yeniden başkan yardımcısı olmasında önünde bir engel kalmadı. Bilici’nin yakın arkadaşı olan Duygu Kartal ise Kültür Merkezinde sıradan bir çalışanken birden ‘Kültür İşleri Müdürü’ oldu. Bu görevlendirmeler özellikle belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları arasında ‘Bilici ve Kartal’ı özel kılan ne?’ tartışmasına neden oldu. Silivrililer ise hala Bilici’nin elinde bazı özel dosyaların olduğunu, bu yüzden Işıklar’ın kendisine ‘hayır’ diyemediği iddialarını konuşuyor.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.