KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI
Küçükçekmece Belediyesi, soğuk kış günlerinde sessiz dostlar sokak hayvanlarını unutmuyor.

İlçede kedi, köpek ve kuş popülâsyonunun yüksek olduğu noktalara kedi, köpek evi ve kuş yuvası yerleştiren belediye ekipleri, yem ve su istasyonlarına ise mama ve su takviyesi yaptı. Etkinliğe katılan öğrenciler sokak hayvanlarıyla keyifli zaman geçirirken, renkli görüntüler ortaya çıktı. 


“SAYILARINI ARTIRACAĞIZ” 

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner Hekimi Yunus Emre Sondoğan, “İlçemizin belli noktalarında zaten kedi evimiz, köpek kulübelerimiz, kuş yuvalarımız mevcuttu. Olumsuz hava şartlarında onların yaşam haklarına sahip çıkmak amacıyla sayılarımızı artırıyoruz. Ayrıca, düzenli olarak yem ve su istasyonlarına mama ve su takviyesi yapıyoruz. Hayvanseverlerden de ricamız, evdeki yemek artıklarıyla sokak hayvanlarını beslememeleri.  Bu yemekler bozulduğu zaman hayvanların mide ve bağırsak florası bozuluyor. Hayvanseverler, yemek artıklarından ziyade kedi ve köpek maması ya da kuşlar için buğday koyabilirler. Bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu. 


“ONLAR ÜŞÜYORLAR, ACIKIYORLAR”

Hayvan sevgisinin paha biçilemez olduğunu ifade eden Gamze Bayındır isimli öğrenci, Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür etti.

Etkinlikte sokak köpekleriyle keyifli vakit geçiren Nupelda Arslan ise “Onlar üşüyorlar, acıkıyorlar. Sokak hayvanlarını unutmayarak, kapımızın önüne onlar için bir kap su ve mama bırakmayı unutmamalıyız. Onlara ev temin eden belediyemize teşekkür ederim” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.