KÜÇÜKÇEKMECE İYİLİK MERKEZİ İŞ BAŞINDA

KÜÇÜKÇEKMECE İYİLİK MERKEZİ İŞ BAŞINDA
Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Küçükçekmece İyilik Merkezi’ (KİM) gıdadan giyime evde bakım hizmetinden ulaşıma kadar pek çok konuda hizmet vermeye devam ediyor. Okula başlayacak çocukları da unutmayan KİM, ihtiyaç sahibi çocuklara

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Küçükçekmece İyilik Merkezi’nde son bir yılda, 23 bin kişiye giyim, ihtiyaç sahiplerine 500 bin, yakınını kaybedenlere  540 bin porsiyon yemek, 700 engelliye ise medikal malzeme sağlanması ve tadilatı, 500 aileye evde bakım, 27 bin yaşlıya ulaşım ve danışmanlık ile 21 bin 400 kişiye ise psikolojik danışmanlık hizmetleri verdi. Bunlarla da yetinmeyen Küçükçekmece İyilik Merkezi (KİM), okula başlayacak ihtiyaç sahibi çocuklara ise kırtasiye seti dağıtmaya başladı. Yaklaşık iki haftada yüzlerce çocuğa ulaşan Küçükçekmece Belediyesi, toplamda 10 bin çocuğa yardım yapmayı hedefliyor. 


“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BİZE YÖNLENDİRSİNLER”


Küçükçekmece İyilik Merkezi’nin 2014 yılında Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in talimatıyla kurulduğunu belirten Küçükçekmece belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Veysel Kaya, “Dolayısıyla sosyal belediyecilik alanında başkanımız Temel Karadeniz’in de talimatlarıyla engeli, hasta, yatalak, öksüz, yetim olan gruplara ayrı bir önem veriyoruz. Maddi ve manevi sorumluluğu özellikle biz üzerimizde hissediyoruz. Onları annemiz, babamız, kardeşimiz bizden biri olarak görüyoruz. Hep bu ihtiyaçları karşılayacağız ve onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bir sorumluluktur, bu sorumluluk sadece bizim değildir. İnsanlardan yanında yöresinde ihtiyaç sahibi kim varsa buraya yönlendirmesini veya getirilmesini istirham ediyorum. Biz komşusu açken tok yatan bir millet değiliz” dedi.


“ÇOCUKLARDA YARDIM ALDIM PSİKOLOJİSİ OLMASIN”


İki hafta önce okula başlayacak ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımının başladığını belirten Veysel Kaya, “Okullar zaten kitapları veriyor. Bunun yanında ne kaldı, silgisi cetveli, yapıştırıcısı, bunların tamamını çanta içinde 20-21 parçalık bir set halinde çocuklara hediye ediyoruz. Bunu yaparken de özellikle belediyenin logosunun çantanın, herhangi bir yerinde, herhangi bir materyalin üzerinde olmamamsına dikkat ediyoruz. 5 bin kız için ayrı renklerde 5 bin ise erkekler için ayrı renklerde 10 bin çeşit çanta dağıtacağız. Çocuklar aynı çantaları kullanmadıkları için çocuklarda ben belediyeden yardım aldım psikolojisi olmayacak. Herkesin çantası renkleri, farklı ve kaliteli olacak. Bunun yanında okul pantolonu, ayakkabısı, kıyafetlerde de destek oluyoruz. Dağıtımlarımızı okullar açıldıktan sonra bir ay devam ettireceğiz” diye konuştu.


“KÜÇÜKÇEKMECE İYİLİK MERKEZİMİZ 365 GÜN AÇIK”


Küçükçekmece iyilik Merkezi’nin içerisinde yer alan giyim mağazalarının ve aşevinin 365 gün açık olduğunu söyleyen Veysel Kaya, “İyilik Merkezi’miz her daim açık onların hayır duasını almak için uğraşıyoruz. Giyim mağazalarından ücretsiz kıyafetler, sünnet kıyafetleri, gelinlik, abiye, bindallı, kına elbiseleri, oyuncaklarımız var.  Aşevimiz var. İhtiyaç sahiplerine günde iki öğün sıcak yemek hizmetimiz var. Psikolojik danışmanlık merkezimizde 10 tane psikologumuz var. İhtiyaç sahibi ailelere psikolojik olarak destek de veriyoruz. Yokluk yoksunluk psikolojik destek de gerektiriyor. Özellikle ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli, yatalak hastalarımıza evde hizmet sağlıyoruz. Evlerini temizleme, kuaförlük, tamirat yapan ekip var. Bunun yanında cenaze taziye hizmetlerine yönelik taziye evine ikramlarımız var” diyerek hizmetler hakkında bilgi verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.