KÜÇÜKÇEKMECE’DE GÖLÜ’NDE MARTILARIN EKMEK KAPMA YARIŞI

KÜÇÜKÇEKMECE’DE GÖLÜ’NDE MARTILARIN EKMEK KAPMA YARIŞI
Küçükçekmece Belediyesi, minik öğrencilerle birlikte anlamlı bir projeye imza atarak, hem ekmek israfının önüne geçti, hem de soğuk havada aç kalan martıların karnını doyurdu.
Tarihi Küçükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerine gelen öğrenciler, Küçükçekmece Belediyesi’nin desteğiyle soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan martıları atık ekmeklerle besledi. Martıların havada ekmek kapma yarışı ise mest eden görüntüler oluşturdu.

GÖRÜNTÜLER KARTPOSTALLARI ARATMADI

Soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan martıların karnını Küçükçekmece Belediyesi sosyal tesislerinde biriktirilen atık ekmekler doyurdu. Örnek teşkil eden projeye dahil olan minik öğrenciler, gölün üzerinde toplu halde bulunan sakar meke ve martılara biriktirilen ekmekleri attı. Birçok martı havada ekmek kapma yarışına girerken kimi çocuklar ekmeklerini gölün yüzeyine attı. Bembeyaz martıların siyah renkteki sakar mekelerle suyun üzerinde toplu haldeki görüntüleri ise kartpostalları aratmadı. Sürüler halinde gölün bir sağına bir soluna geçen martıların havada ekmek kapma yarışı ise mest eden görüntüler oluşturdu. Projeyle hem ekmeklerin çöpe gitmesi engellendi hem de soğuk kış günlerinde aç kalan martılar beslendi.

“EKMEKLERİN ÇÖPE GİTMESİ YERİNE BESLİYORUZ”

Atık ekmeklerin kuşların beslenmesi için önemli olduğunu söyleyen Azra Görgü, “Bugün bilgi evinden gelip martılara onları beslemek için ekmek atıyoruz. Hayvanlar kış aylarında üşüyebilir onlara bir kap su, mama ve yuva yapalım. Ekmeklerin çöpe gitmesi yerine besliyoruz çünkü ekmeklerimiz çöpe gitmemeli” dedi.

Bilgi evi öğrencilerinden Melek Sena Koçyiğit ise“Kuşlara yem veriyoruz, bazıları havada yakalıyor. Bazılarına da yerden atıyoruz. Hayvanlar yemek yemiş oluyor, besleniyorlar” dedi.


“EKMEKLERİ MARTILARA ATIYORUZ”

Kış aylarında hayvanları da düşünmek gerektiğini ifade eden Erdem Karaca, “Ekmekleri martılara atıyoruz, suya atıyoruz oradan yiyorlar. Çok güzel bir şey, Hayvanlar yemek bulamıyor bizde onları besliyoruz. Onları ihmal etmemeli ve beslemeliyiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.