KÜÇÜKÇEKMECE’DE KESTANE FESTİVALİ’NE BÜYÜK İLGİ

KÜÇÜKÇEKMECE’DE KESTANE FESTİVALİ’NE BÜYÜK İLGİ
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği ikinci geleneksel Kestane Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
 Fevzi Çakmak Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde 20 bin kişiye 2 ton kestane ikram edildi. SİNDEF (Sinop Dernekleri Federasyonu) işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalde, vatandaşlar kestane yiyebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinlikte, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, tezgah başına geçerek, kestane pişirip vatandaşlara ikram etti.

Programa Sinoplu AK Parti Milletvekili Şirin Ünal, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Etkinliğin birliğe ve beraberliğe vesile olduğunu söyleyen Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya festivali düzenleyen Başkan Temel Karadeniz ve SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül’e teşekkür etti.

 

“ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞMAK”

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz paylaşma, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında, “ Bugün bir arada olma bahanemiz kestane. Kestane kebap yemesi sevap derler ama biz paylaşılmasının daha sevap olduğunu düşünüyoruz. Bugün Sinop kestanelerini Küçükçekmecelilerle paylaşarak ilçemizdeki kardeşliği, dostluğu ve barışı gösteriyoruz. Bu beraberliğe katkı sağlayan SİNDEF Başkanımıza ve değerli katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

 

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

 

Festival kapsamında Sinoplu yerel sanatçılar Yağmur Yalçın ve Volkan Arslan sahne alarak, söyledikleri şarkılarla adeta Karadeniz rüzgarı estirdi. Vatandaşlar şarkılara horon ve halaylarla eşlik ederek, eğlenceli bir gün yaşadı. Sinop halk oyunları ekibi ve davul zurna şovu da Küçükçekmecelilerden tam not aldı. Sinop yöresinin tanıtıldığı etkinlikte, kestaneden yapılan 15 çeşit yemek de katılımcılara tanıtıldı. Vatandaşlar, Küçükçekmece’de geleneksel hale gelen festivallerin önemli bir hafta sonu etkinliği olduğuna dikkat çekerek, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.