Küçükçekmeceliler, İlk Kapalı Pazar Yerine Kavuştu

Küçükçekmeceliler, İlk Kapalı Pazar Yerine Kavuştu
Küçükçekmeceliler, ilk kapalı pazar yerine kavuştu Sultanmurat Pazar Kompleksi ve Otoparkı açıldı.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Sultanmurat Mahallesi Anadolu Sokak'taki Pazar Kompleksi ve Otoparkı hizmete açıldı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz yapılacak olan 5 pazar yerinin daha müjdesini verdi. 
Kolay ve ulaşılabilir hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi, yıllardır pazar esnafının olumsuz hava koşullarında çektiği zorluklara son vermek ve halkın daha rahat alışveriş yapabilmesini sağlamak amacıyla inşasına başlanan kapalı pazar yerlerinin ilkini Sultanmurat Mahallesi'nde tamamladı.
Sultanmurat Pazar Kompleksi ve Otoparkı projesi, 900 tezgahlı kapalı pazar yeri, meydan, dinlenme, gezi ve spor alanları, oyun alanları, süs havuzları, kafeler, mescit ve 120 araç kapasiteli yeraltı otoparkı olarak hayata geçirildi. Açılışa Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"5 tane pazar yeri bizi bekliyor"
Sokak aralarında kurulan pazar yerlerinin şehre yakışmadığını kaydeden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Bir Pazar kompleksi burası. 3 katlı bir yapı. Altında otoparkımız var. Üst tarafında çocuk oyun alanlarımız, spor alanlarımız var. Küçükçekmece için bir ilk. Yaklaşık 15 bin metrekarelik bir inşaat alanımız var. Bunun haricinde çok yakın bir zamanda Fevziçakmak'ta, Halkalı'da, Cennet Mahallesi'nde, İkitelli'de ve Tevfikbey Mahallesi'nde de 5 tane pazar yeri bizi bekliyor. Bununla altıncı oluyor. Bu tabi Küçükçekmece'de hizmete aldığımız ilk Pazar kompleksimiz. İnşallah bunların devamı gelecek. Artık sokak aralarında kurulan pazar yerleri bir şehre yakışmıyor. Bu dönem itibariyle bir çok sokak arasında kurulan pazarı böyle modern komplekslere taşıyarak Küçükçekmece'deki Pazar sorununu çözmüş olacağız" dedi.
"Bu işin kazanç tarafında olmadık, problem çözen tarafında olduk"
Kaldırılan açık pazarların kapalı pazar yerlerine dönüştürülmesi halinde tezgah açan pazarcının değişmeyeceğini dile getiren Başkan Karadeniz, "Buradaki bu komplekse sokakta tezgahı olan vatandaşlarımızı buraya alırken ayrıca bir ücret talep etmedik. Bu işin kazanç tarafında olmadık, problem çözen tarafında olduk. Çünkü pazarcı esnafımızın zor durumda olduğunu biliyoruz. Onların da bugüne kadar karda kışta güneşin altında sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Mutlaka bazı eksiklikler olabilir ama beraberce oturarak konuşarak her meseleyi çözeceğiz. Bir kazanç kapısı olarak görmüyoruz. Bir çözüm kapısı olarak görüyoruz. Şu anda pazarcı esnafımız da halkımız da memnun. Bu çalışmaları yaparken halkımız kadar pazarcı esnafımızı da düşünüyoruz. Özellikle bundan sonraki pazar yerlerini kaldırırken bugüne kadar kimler tezgah açıyorsa oralarda yine onlar olacak" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesildi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz pazar tezgahlarını gezerek vatandaşların ve pazarcı esnafının düşüncelerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.