Kumburgaz rahat bir nefes alacak!

Kumburgaz rahat bir nefes alacak!
Bayramlaşmak için Kumburgaz’a gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bölge halkının şikayet ve taleplerini dikkate alarak, bir dizi düzenleme yapılması için talimat verdi.

Bu kapsamda bazı sokaklara araç girişine izin verilmeyecek, ayrıca denize girmek için günübirlik olarak Kumburgaz’a gelenlerin bölge sakinlerini rahatsız etmemeleri için de denetimler sıklaştırılacak.

Vatandaş tepkili

İstanbul’un en uzun ve en temiz sahil şeritlerinden birine sahip olan Büyükçekmece her gün onbinlerce kişiyi ağırlıyor. Hafta sonu ve bayram tatillerinde ise bu rakam çok daha yükseklere tırmanıyor. Denize girmek için İstanbul’un çeşitli bölgelerden günü birlik Büyükçekmece’ye gelen vatandaşların araçlarını gelişi güzel yerlere park etmeleri, aşırı gürültü yapmaları ve konutlara yakın alanlarda mangal yakmaları çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Başkan Akgün yerinde inceledi

Son zamanlarda vatandaşlardan gelen şikayetlerin artış göstermesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü harekete geçirdi. Bayramlaşmak için Kumburgaz halkı ile bir araya gelen Başkan Akgün, vatandaşlardan gelen şikayetleri dinledikten sonra bölgede incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme sonrasında, Kumburgaz’a dışarıdan gelen araçların sahile paralel sokaklara park etmelerinin önüne geçmek için bazı sokakların araç trafiğine kapatılması yönünde karar alındı. Ayrıca konutlara yakın bölgelerde yüksek sesle müzik dinleyen ve mangal yakanlara da zabıta ekipleri müdahale edecek.

Uygulama hemen hayata geçecek

Yapılacak düzenlemeler hakkında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Kumburgaz sokaklarına gelişi güzel park eden araçlar bölge trafiğini olumsuz etkiliyor. Bu bölgede ikamet eden vatandaşımız evlerine ulaşamıyor. Ayrıca acil bir hastalık durumda ambulans veya bir yangın vakası halinde de itfaiye bu sokaklara giremez. Bu açıdan acil önlem almamız gerekiyordu. Belirlenen bazı sokakları araç trafiğine kapatıyoruz. Ayrıca denize girmek için Kumburgaz’a gelen vatandaşlarımızın konutlara yakın alanlarda aşırı yüksek seste müzik dinlemeleri ve mangal yakmaları sık sık şikayet konusu oluyor. Zabıta ekiplerimiz bundan sonra bu yöndeki denetimlerini arttıracak. Geceden gelip kumsala çadır kuranlara da izin vermeyeceğiz. Alınan bu kararlar bugünden itibaren hayata geçirilecek.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum