Kumburgaz’da veliler AVM değil okul istiyoruz diyerek yol kesti!

Kumburgaz’da veliler AVM değil okul istiyoruz diyerek yol kesti!
2015-2016 eğitim öğretim yılı Kumburgaz’da eylemle başladı. Kumburgaz’da veliler AVM değil okul istiyoruz diyerek yol kesti!

Kumburgaz İlkokulu öğrencileri ise yeni dönemin ilk 2 haftasını duvarlarında çatlaklar bulunan ve bakımsız durumdaki okullarında geçirecek. Ardından ise 3.5 kilometre uzakta bulunan Celaliye’deki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda devam edecek. Veliler duruma tepki gösterirken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’nün yıkılacak okulun yerine yeni bir okulun yapılmasını istemediği, AVM yaptıracağı iddia ediliyor.

2014-2015 eğitim öğretim yılının sonunda Kumburgaz İlkokulu’nun yıkılacağı, yeni dönemde ise başka bir okula taşınacağı belirlenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine bayramdan 2 gün önce bilgilendirdiğini dile getiren Okul Müdürü Sanlı Gökmen, yasal işlemler yetiştirilemediği için ilk iki hafta eğitimin Kumburgaz İlkokulu’nda sürdürüleceğini sonrasında ise Bakanlığın belirlediği Celaliye’deki Mehmet Akif Ersoy okulunda devam edeceğini belirtti. Veliler ise duruma tepkili. Çocuklarını sıraların dahi bulunmadığı, duvarları çatlak ve hijyenik olmayan okula ilk iki hafta çocuklarını göndermeyeceklerini vurguluyorlar.

Deprem nedeniyle yıkılacak

Yaklaşık 35 yıllık geçmişe sahip Kumburgaz İlkokulu’nun duvarlarında çatlaklar, pencere ve kapıları ise bakımsızlıktan dökülüyor. Veliler ise okulun yıkılması gerektiğini belirterek, “Okulumuz artık tadilatla sağlamlaştırılamayacak kadar kötü durumda” ifadesini kullandı. Tuvaletlerdeki fayans ve lavaboların bakteri yuvası olması ise dikkat çekiyor. Veliler, tuvaletlerin önceki eğitim yılında da aynı durumda olduğunun altını çizdi. Kumburgaz İlkokulu’ndaki bakımsızlık ise yaşanacak bir doğal afet sonrası potansiyel faciayı gözler önüne seriyor.

Okulumuz yetersiz

İstiklal Marşı’nın okunması ardından açıklama yapan Okul Müdürü Sanlı Gökmen, şu şekilde konuştu; “Bu binamız yaklaşık 35 yıllık. Okulumuzda sadece dersliklerimiz bulunuyor, laboratuvar, seminer salonu, kütüphane gibi yan birimlerimiz bulunmuyor. Bu yüzden de öğrencilerimize yeterli eğitimi veremiyoruz.”  Okul binasının yıprandığının altını çizen Gökmen, yeni yapılacak okulun daha hijyenik, daha sağlam ve imkanlarının daha geniş olacağını vurguladı. Yeni bina ile iki öğretim yerine tekli öğretime geçiş yapacaklarını, derslerinin ardından ise öğrencilere ücretsiz ek derslerinin verileceğini müjdeledi.

Yeni okulun nereye yapılacağı belli değil

Kumburgaz İlkokulu tahribat nedeniyle yıkılacak. Yerine yapılacak okulun tekrar aynı araziye mi yoksa başka bir yere mi yapılacağı ise belirsiz. Okul Müdürü Gökmen, “Yeni okulun nereye yapılacağı belli değil. Biz yeni okul binasının tekrar buraya yapılmasını arzu ediyoruz. Fakat maalesef karar mercii biz değiliz. Kararı verecek olan Kaymakam, Büyükçekmece Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Eğer bize fikrimizi sorarlarsa tekrar aynı araziye okulu yapmalarını önereceğiz. Çünkü burası Kumburgaz Merkez Mahallesi’nin merkezidir. Öğrencilerimiz her nereden geliyorsa kolaylıkla okulumuza ulaşabiliyor” diye konuştu.

Veliler temizleyecek

Yeni okul yapıldığı zaman herkesin, “İyi ki sıkıntıya katlanmışız” diyeceğini belirten Gökmen, okulun temizliğinde ise velilere görev düştüğünü söyledi. Gökmen, “Velilerimiz bize ne kadar destek olursa biz de o kadar başarılı oluruz” dedi. Veliler ise “Sıraları bile olmayan, bakteri yuvası ve duvarlarında çatlaklar bulunan okula çocuklarımızı göndermeyi düşünmüyoruz” tepkisinde bulundu.

İmza kampanyası düzenlediler

Veliler çocuklarının yeni okul yapılana kadar Celaliye’ye gönderilmesine tepkili. Kumburgaz’da Kumburgaz İlkokulu’na yakın mesafede İmam Hatip Lisesi olduğunun altını çizen veliler, çocuklarının Celaliye’deki okul yerine İmam Hatip Lisesi’ne nakledilmelerinin daha doğru olacağını belirterek, “Çocuğumuzun başına bir şey gelse veya ateşlense Celaliye’ye nasıl gideceğiz, nasıl yetişeceğiz” serzenişinde bulundu. Öğrencilerin aileleri çocuklarının Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yerine Kumburgaz’da yeni yapılan İmam Hatip Lisesi’ni kullanmaları için imza kampanyası başlattı. Veliler de  İl Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu ancak herhangi bir geri dönüş almadıklarını söyledi.

Yerine AVM yapılacak

Yeni okul binasının nereye ve ne zaman yapılacağı belirsizliğini korurken Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’nün Kumburgaz İlkokulu’nun bulunduğu arazi üzerine okul inşaatına izin vermeyeceği, yerine AVM yaptıracağı iddia ediliyor.

AYRINTILAR YARIN GAZETE İSTANBUL'DA...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum