Kütüphaneler teknoloji üssüne dönüşüyor

Kütüphaneler teknoloji üssüne dönüşüyor
Beylikdüzü’nde kütüphaneler teknoloji üssüne dönüşüyor.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bill ve Melinda Gates Vakfı ile Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle başlatılan “Herkes İçin Kütüphane (HİK)' projesi kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri'nde de her türlü bilgiye ulaşmak daha kolay ve hızlı olacak.


Ayrıca proje kapsamında vatandaşlara internet üzerinden erişilebilecek her türlü hizmetten yararlanabilmeleri için eğitimler verilecek. Personel eğitimlerinin başladığı proje, Beylikdüzü Belediyesi’ne ait tüm kütüphanelerde bir ay içerisinde hayata geçecek.

Seçkin, güncel ve geniş koleksiyonu ile Beylikdüzü’nde hizmet vermekte olan Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri, vatandaşların her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşması, okuma alışkanlığının kazanılması ve kütüphane kültürünün gelişmesine katkı sağlayarak yaşam boyu eğitimi desteklemek amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Bu görüşten hareketle, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın ortak projesi olan “Herkes İçin Kütüphane” projesine Beylikdüzü Belediyesi Kütüphaneleri de üye oldu.

Kütüphaneler cazibe merkezine dönüşecek

Resmi sloganı “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” olan “Herkes İçin Kütüphane Projesi” ile il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanelerinde köklü bir değişim ve gelişim sağlayarak, bölgelerindeki vatandaşlar için birer cazibe merkezi haline getirmek hedefleniyor.

Proje sadece yerel yönetim kütüphanelerini toplum merkezlerine dönüştürmekle kalmayıp, aynı zamanda kadınlar, yaşlılar, gençler, işsizler, engelliler ve kırsal kesimde yaşayanlara, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültürel konularında kazanımlar sağlayacak.

Vatandaş kaynağı daha etkili kullanacak

Toplam bütçesi 7 milyon Euro olan projede Beylikdüzü Belediyesi Kütüphanelerine ayrılan fonla en son gelişen teknolojiyle donatılmış bilgisayarlar okuyucuların hizmetine sunulacak. Söz konusu bilgisayarlara gerekli olan tüm yazılımlar, eğitim paketleri yüklenerek vatandaşların bilgi teknolojilerinden sonuna kadar faydalanmaları sağlanacak.
Kurumsal işbirliği sağlanan ve çalışmaları başlayan proje kapsamında vatandaşlara; E-Devlet, E-Belediye, Hastanelerden E- Randevu Alma, E- Bankacılık, E-Kariyer Uygulamaları (Cv Hazırlama, iş başvuru işlemleri), Güvenli Internet Kullanımı, Doğru Bilgiye Hızlı Erişim, E-Okul Uygulamaları, E- Alışveriş, E-Posta İşlemleri ve Sunum Hazırlama, Ofis Programları Kullanımı gibi hizmetlerden sağlıklı yararlanabilmeleri için eğitimler verilecek.

Personel Eğitimleri Başladı

Kütüphane personeli niteliklerini arttırmak için mesleki eğitim seminer ve sunumları, interaktif eğitim programları eğitimlerini almaya başladı. Hizmet kalitesini arttırmak amacıyla verilen bu eğitimlerin ardından, proje yaklaşık bir ay içerisinde hayata geçecek.

Bu süreçte kütüphanelerdeki seçkin ve güncel kitaplarla, başta geniş koleksiyona sahip merkez kütüphanesi olmak üzere çocuk ve gençlere yönelik düzenlenmiş özel kütüphaneler, kütüphane kulüp etkinlikleri, atölye çalışmalarının yanı sıra bilgi çağına uyumlu çağdaş kütüphanecilik hizmetleri devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.