LİMANIN ASIL MAĞDURU BİZİZ!

LİMANIN ASIL MAĞDURU BİZİZ!
Marina İstanbul Turizm İnşaat A.Ş.'nin ortaklarından, Turhan Arslan HABERDAR'a açıklamalarda bulundu: LİMANIN ASIL MAĞDURU BİZİZ!

Bakanlık kararı ile Maliye'ye devredilen Büyükçekmece Yat Limanı'nın durumu güncelliğini koruyor. Büyükçekmece Belediyesi'nin, Hazine'den 2006'da 49 yıllığına kiraladığı ve 149 dönümlük alan üzerinde yapımına başlattığı Yat Limanı inşaatının son  durumu merak edilirken üstlenici firma, Marina İstanbul Turizm İnşaat A.Ş.'nin ortaklarından, Turhan Arslan HABERDAR'a açıklamalarda bulundu.

'Asıl mağdur biziz'

HABERDAR'da yayınlanan 'Ne olacak marina'nın hali?' haberindeki sorulara gazete merkezine gelerek açıklamalarda bulunan Marina İstanbul Turizm İnşaat A.Ş.'nin ortaklarından, Turhan Arslan 'Biz sözleşmeyi Büyükçekmece Belediyesi ile yaptık. Sözleşmenin bütün şartlarını harfiyen yerine getirdik. Asıl mağdur olan taraf biziz. hazinenin zarara uğradığı falan yok. Zarara uğrayan şirket olarak biziz. şuana kadar hedeflediğimiz maliyet rakamının iki misli para harcadık ve büyük kayıplarımız oldu.' dedi.

'Bürokratik engellemeler var'

Şimdiye kadar 100 trilyon TL'nin üzerinde harcamaları olduğunu, ve projeyi 180 milyon TL'ye tamamlamaya çalışacaklarını kaydeden Turhan Arslan 'Bakın biz Almanya'dan çok ciddi yatırımcıları getirdik buraya. 1 milyar dolar yatırım yapmayı hedefleyen iş adamı arkadaşlarımız 'demokrat olmaya daha erişememişsiniz' diyerek Türkiye'ye yapacakları yatırımlardan vazgeçtiler. Biz Büyükçekmece'ye bir marka değeri katalım diyerek bu projeyi üstlendik. Fakat aradan geçen zamanda o kadar gereksiz bürokratik engeller ile uğraştık ki artık bir daha Türkiye'de başka iş yapacağımızı zannetmiyorum.' dedi.

'Hukuken haklıyız'

Marina'nın Maliye'ye devri konusunda hukuken haklı olduğumuzu düşünüyorum diyen Turhan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü; 'Şuanda görüşmelerimiz devam ediyor. pürüzlerin ortadan kaldırılarak tekrar Marina'nın tamamlanma yetkisinin bizim şirkete verileceğini ümit etmekteyim. Aksi halde Büyükçekmece Belediyesi sözleşme şartları gereği çok ağır fatura öder. Devlet yetkililerimizin ve mahkemelerimizin bu konuda en doğru kararı vereceğinden şüphem yoktur.^' dedi

'İNTA iflas etti'

Karşılıksız çekler ve dükkanların satışı, otel inşaatı ile ilgili iddialara da cevap veren  Turhan Arslan; 'Şimdiye kadar bir tek dükkan bile kiralanmış değil. Zaten satamazsınız ancak kira işlemi yapabilirsiniz. Bizim ana müteahhidimiz İNTA bizden bütün hak edişini almasına rağmen  iş yaptırdığı firmalara çek ödemesi yapmış. Bu firma iflasını açıkladığından bu çekleri de ödeyemiyor. Bizim ile alakası yok bu durumun. Zaten konu yargıda, mahkeme bizim lehimize karar verdi. Biz de bu firmadan 14 trilyon alacaklıyız. Biz çek falan nedir Almanya'da bilmeyiz. Burada öğrendik çek durumunu. Ana mütehhit bizi de mağdur etti.' Diye söyledi.

 

 13 bin sayfa iddianame!

- Marina İstanbul Turizm İnşaat A.Ş.'nin Türkiye'de başkaca yatırımları ve işleri var mı? varsa nerelerde ne durumdalar ve 13 bin sayfa iddianame ile Almanya'da neden yargılanıyorsunuz, sorusunu da cevaplayan Turhan Arslan 'Biz aslında büyük bir fon grubu olarak İstanbul'da ve hatta Büyükçekmece'de bir çok yatırıma imza atacaktık. Ancak bir takım siyasi ve bürokratik engellemelerden dolayı bütün bu projeleri iptal ettik. Marina olayını anlımızın hakkıyla tamamlayıp Almanya'daki iş hayatımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Ben 1990 yılından bu yana emlak piyasasında hizmet veriyorum. Şimdiye kadar binlerce gayrimenkul aldım sattım.  Bizim gibi gelecek vaat eden Türk işadamları ile bir çok uğraşanlar var. Sık sık iftira atanlar ve gizli tanıklık yapanlar var. Bu sayfalar da o yüzden biraz kabarıktır. Yargılanmalar sürüyor. Allahın izniyle anlımızın akıyla bu davalardan da beraat edeceğizdir' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum