MAHALLE İFTARLARI ESKİ RAMAZANLARI YAŞATIYOR

MAHALLE İFTARLARI ESKİ RAMAZANLARI YAŞATIYOR
Küçükçekmece Belediyesi ‘ Eski Ramazanlar' ı Mahalle İftarları ile yaşatmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Eşref Bitlis Kız Teknik Meslek Lisesi ve Şehit Bedri Karabıyık Teknik Endüstri Meslek Lisesi bahçelerinde  kurulan iftar sofralarına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Başkan Yardımcıları,  Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte oturan vatandaşların da ilgisi büyüktü. Dualarla birlikte oruç açan mahalle sakinleri eski zamanlardaki gibi iftarlarda buluşarak on bir ayın sultanı Ramazan’ı bereketlendirmenin mutluluğunu yaşadı.

“DOĞU TÜRKİSTAN, ARAKAN İÇİN DUA EDELİM”

Akşam ezanı öncesi Küçükçekmecelilerle sohbet eden Temel Karadeniz de eski Ramazanlara vurgu yaparak, “O eski Ramazanlar, bayramlar nerede derler. İşte burada. Yakın mahallelerimizden de gelen misafirlerimizle birlikte oruç açıyoruz. Bugün çocuklarımızla, komşularımızla birlikte  iftarı yaşamanın coşkusunu tadıyoruz. Burası komşularımızla birlikte Ramazan’ın bereketini paylaşmak istediğimiz bir masa.Hep birlikte dünyadaki Müslüman kardeşlerimiz için dua edelim. Başta Doğu Türkistan, Arakan olmak üzere inim inim inleyen Müslüman kardeşlerimiz var. Onlar için dua edelim” dedi.

İftar programı boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Karadeniz, mahalle sakinleriyle sohbet ederek, bolca hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda ayrıca çocuklar için, milli değerlerimiz Hacivat- Karagöz ve Nasrettin Hoca’yı anlatan animasyon gösterileri yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.