Makam aracına masaj koltuğu istedi  

 Makam aracına masaj koltuğu istedi   
Sık sık çeşitli israflarla ve lüks araçlarla gündeme gelen belediye başkanları kervanına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı. Kartoğlu, kendisine tahsis edilecek makam aracı için; buzdolabı, tv ünitesi, halı, uydu ve özel ses sistemi tal


Yerel yönetimlerde israfın ve lüks merakanın gündemden düşmediği bir dönemde benzer bir haberde Başakşehir Belediyesi'nden geldi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun, makam aracı için talep ettikleri deyim yerindeyse bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten. Belediye'nin Destek Hizmetleri Müdürülüğü tarafından yayınlanan ilanda, Kartoğlu'na tahsis edilecek makam aracının son model olması; içerisinde otomatik kumandayla açılıp kapanabilecek televizyon ünitesi, buzdolabı, halı kaplı zemin, uydu ve özel ses sistemiyle, özel bir masaj koltuğu olması gerektiği belirtildi.

26 milyon liralık torba ihale!
Kartoğlu'nun makam aracı için bu şekilde isteklerde bulunmasının ise yasayı ihlal olarak değerlendirileceği ifade edildi. Mevcut yasada 237 sayılı Taşıt Kanunu gereğince hiçbir belediye başkanının Passat marka araç dahil yabancı araç kiralayamayacağı ve makam aracı olarak kullanamayacağı belirtiliyor. Öte yandan Kartoğlu’nun istekleri makam aracıyla da bitmiyor. Belediyeye iş makinesi, mobil tuvalet, mobil taziye evi, kamyonlar ve şoför alımını da aynı ilan üzerinden duyuran AK Partili Kartoğlu; bütün bu isteklerini de 3 yıllık torba ihaleye çıkardı. Söz konusu ihalenin bedeli ise 266 milyon Türk lirası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.