Marka Şehirler Zirvesi'nde Büyükçekmece farkı

Marka Şehirler Zirvesi'nde Büyükçekmece farkı
'Akıllı Şehirler Zirvesi'ne katılan Büyükçekmece Belediyesi, belediyecilik hizmetlerini ortaya koyan sunumuyla zirveye katılan belediyelerin temsilcileri tarafından uzun süre alkışlandı.
Büyükçekmece Belediyesi, Konya’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Akıllı Şehirler Komitesi ve WALD Uluslar arası Marka Şehirler Zirvesi” toplantısına katıldı. Toplantıya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan katıldı.


Gerçekleştirilen zirve genelinde yerel yönetim hizmetlerinde kalitenin daha da artması, teknolojik gelişmelerle birlikte demokrasi, insan hakları, uluslar arası dayanışma, hesap verilebilirlik, şeffaflık ve sürdürülebilir kalkınma konuları tartışıldı. Büyükçekmece Belediyesi adına Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan tarafından “Marka Şehir Büyükçekmece’de Enerji Verimliliği” adı altında bir sunum gerçekleştirdi.  Katılımcıların ilgi odağı haline gelen sunumla birlikte Büyükçekmece Belediyesi soru yağmuruna tutuldu. Öte yandan yurt içi ve yurt dışından katılan birçok belediyeyle birlikte bilgi paylaşımında bulunuldu. 


Başkan Akgün’ün akıllı şehircilik alanındaki başarıları salondaki katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Katılımcılara Başkan Akgün’ün mesajını ileten Pehlivan, “Akıllı şehircilik hizmetleri ile fark yaratabilen belediyeler marka şehir olma yolunda ilerleyebilir. Belediyem adına yıllardır ulusal ve uluslararası arenada yapmış olduğum çalışmaların akıllı şehircilik ve yerel demokrasiye katkılarının meyvesi olarak 3 yıldır üst üste 12 Yıldız Şehir Ödülü’ne ve bu sene Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan Avrupa Diplomasi Ödülü’ne layık görüldük” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.