MEF Üniversitesi için ilk adım atıldı

MEF Üniversitesi için ilk adım atıldı
Silivri’yi üniversite kenti yapma yolunda 2,5 yıldır büyük çaba gösteren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri ilçesinde çeşitli alanlarda yatırım yapan Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ile ilçeye üniversite kazandırmak

 

Dün Silivri Belediyesi Meclis Salonunda Düzenlenen Protokol imzalama töreni, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Millieğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri İşadamları Derneği Başkanı Kadir Baran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Meclis Üyeleri, AK Parti Meclis Üyeleri İnci Aydar, Sezgin Emir, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleşti. MEF Üniversitesi için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar İle Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkanlı Silivri Kaymakamı Salih Keser ve tüm katılımcıların şahitliğinde protokolü imazlayarak ilk adımı atmış oldu.

 

İbrahim Arıkanlı Vakfına ücretsiz tahsiz

Mülkiyeti Silivri Belediyesi’ne ait olan Alipaşa Mahallesi 4436, 4441 ve 4607 parseller üzerindeki toplam 85 dönüm araziyi MEF (Modern Eğitim Fen) Üniversitesi yapmak üzere İbrahim Arıkan Vakfı’na ücretsiz tahsis eden Başkan Işıklar, Silivri’yi eğitim kenti yapmayı hedefliyor.

 

Üniversitenin temeli Mayıs’ta atılacak

 

Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan, Silivri Alipaşa Mahallesi’nde kait 90 dönümlük arsa ile birlikte toplamda 175 dönüm araziye MEF Üniversitesi’ni inşa edecek. 2013 yılı Mayıs ayında inşaatına başlanıp, 2014 yılında öğretime geçmesi planlanan MEF üniversitesi; Eğitim, Mühendislik – Mimarlık, İktisadi İdari Bilimler, Hukuk ve Ziraat olmak üzere toplam 5 fakülte ile Sosyal ve Teknik Programlar içeren 2 Meslek Yüksek Okulundan oluşacak.

 

Tarımın, turizmin, sanayinin ve ticaretin birbiriyle çelişmeden gelişebildiği ender ilçelerden biri olan Silivri; gelişen yapısı, çağdaş ve modern bir kent vizyonuyla üniversiteler şehri olmaya hazır.

 

Arıkanlı; Beni devlet okuttu. Ben devlete borçluyum

 

Protokol imzalama töreninde konuşma yapan Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan; " Beni devlet okuttu. ben devlete borçluyum. bu yüzdende ben devletime nasıl faydalı olabilirm ve hizmet edebilirim düşüncesiyle taş üstüne taş koymaya çalışıyorum. Ben eğitim sevdalısı biriyim. Bu protokolün Silivri'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Keser; " Üniversite kurulduğu yerin yaşam tarzını değştirecektir

Törende konuşma Yapan Silivri Kaymakamı Salih Keser; " Eğitim insanlar için en önemli unsurdur. Üniversitenin buraya kurulması kurulduğu yerin yaşam tarzını ve görüşünü değiştirecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olsun dedi

 

MEF Üniversitesinin ilk kupası olsun

Karşılıklı Protokol imzalamanın ardından Silivri Beldiye Başkanı Özcan Işıklar, Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan'lıya  günün anısı olarak mahalle evlerinde Silivrili bayanların yaptığı el emeği göz nuru bir çalışmayı hediye etti. Hediye için teşekkür eden Arıkanlı ; " Bu el emeği göz nuru hediyi buraya açılacak olak MEF Üniversitesinin ilk kupası olarak kabul ediyorum" dedi. 

 

HABER/ FATMA SARIBIYIK

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.