MEHMET BALCI İDDİALARA CEVAP VERDİ: HERŞEYİMİZ YASAL

MEHMET BALCI İDDİALARA CEVAP VERDİ: HERŞEYİMİZ YASAL
BALCI Vakfı Başkanı İşadamı Mehmet Balcı tarafından Silivri’de yaptırılan Balcı Üniversitesiyle ilgili ortaya atılan ve kamuoyuna yansıyan iddialara birinci ağızdan cevap geldi.

 HABERDAR'a açıklamalarda bulunarak, 3 katı bodrum ve otopark olması gereken 9 katlı üniversitenin ilk iki katının perde betonlarının kesilip sınıflara bölündüğü iddiasına cevap veren Mehmet Balcı;  “Binada yapılan her şey yasal ve izinli” dedi. 

Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert ile Haber Müdürü Fatma Sarıbıyık’a üniversite binasını gezdiren işadamı Mehmet Balcı, perde betonların kesilmediğini, üniversite inşaatında yapılan çalışmaların gerekli izinler doğrultusunda yapıldığını söyledi. Perde betonlarla ilgili iddiaların doğru olmadığını savunan Balcı; “Üniversite inşaatının her şeyi yasal ve izinli” dedi.

BALCI; MADDİ BEKLENTİM YOK, AMACIM EĞİTİME KATKI SUNMAK

9 katlı üniversitenin 1 katının bodrum ve otopark olduğunu, diğer katların ise sınıflardan oluştuğunu da söyleyen Balcı; “ Biz kanunlar çerçevesinde aldığımız izinler doğrultusunda Silivri’ye bir üniversite kazandırdık. Benim buradan maddi bir beklentim yok. Amacımız Vakıf Üniversitesi olarak eğitime katkı sunmak' dedi.  

“İMAR İZNİNİ BÜYÜKŞEHİRDEN ALDIK”

Üniversiteden maddi bir beklenti içinde olmadığını, tamamen eğitime katkı sunmak ve Silivri’ye bir üniversite kazandırmak amacında olduğunu söyleyen Balcı Üniversitesinin sahibi Mehmet Balcı; “Üniversite imar planlarının iznini Silivri Belediyesinden değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldık. Silivri Belediyesi denetlemekle sorumlu. Her şey alınan izinler çerçevesinde yapıldı” dedi

“İMAR  İZNİMİZ 16 KAT AMA BİZ 9 KAT YAPTIK”

9 Katlı Balı Üniversitesinin aslında 15 kat izni olduğunu ifade eden işadamı Mehmet Balcı; “Burada usulsüz bir şey yok. İmar iznimiz 16 kat. Ama biz 9 kat yaptık. Daha 6 kat çıkma hakkımız var. Bir kat bodrum, 8 katta eğitim alanı olarak kullanılacak. İleride binanın üzerine kat çıkılır mı bunu da zaman gösterecek” dedi.

“HEDEFİMİZ EN KISA SÜREDE EĞİTİME BAŞLAMAK”

Binanın tamamlandığını ve 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılına öğrenci almayı hedeflediklerinin de altını çizen Balcı; “ Üniversite binamız tamamlandı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci almayı hedefliyoruz. Ufak tefek eksiklerimiz var. Onlarda en kısa zamanda tamamlanacak. Önümüzde ki hafta sınıflara konulacak masa ve sandalyeler geliyor. Hızlı bir şekilde tamamlanıp eğitim vermeye başlamayı hedefliyoruz” dedi.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum