MERAM BELLİ OLDU!

MERAM BELLİ OLDU!
Alvimedica Firması tarafından İzzettin Mahallesi’nde yapımına başlanan ve 29 Ekim 2012 Cumhuriyet Bayramı’nda temeli atılan Biyomedikal Meslek Lisesi’nin yapımından vazgeçildi. Mahalle muhtarı Erşen Ergun, «Adı geçen firma 400 dönüm mera arazisine talip o
 Çatalca Belediyesi işbirliği ile hayata geçen ve yapımı Alvimedica tarafından tamamlanarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanacak olan 'İshak Alaton Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli, 29 Ekim 2012'de atıldı. Dünyanın ilk ve tek biyomedikal cihaz teknolojileri eğitimini verecek olan lisenin 2013 yılında tamamlanması gerekirken, yapımı üstlenen Alvimedica'nın Çatalca Belediyesi'ne bir yazı göndererek okulu yapmayacağını belirtti.

Okul inşaatı durdu
Okul inşaattının durmasının nedenini gazetemize değerlendiren İzzettin Mahallesi Muhtarı Erşen Ergun, Belediye Başkanı Cem Kara'nın kendisine, "İshak Alaton okulu yapmaktan vazgeçti" dediğini belirterek, "İshak Alaton'un sahibi olduğu Alvimedica geçtiğimiz yıl 400 dönüm mera arazisine talip oldu. Köylüler meraları vermemekte direnince okul inşaatı resmen durdu. Halk durma nedeninin meralar olduğunu düşünüyor" iddiasında bulundu.

Temeli protokol attı
Alvimedica Firması'nın okulu yapmaktan vazgeçmesi üzerine Çatalca Belediyesin'in yeni arayışlara girdiği öğrenildi. Çatalca İzzettin Mahallesi 1188 nolu parsel üzerinde 2012 yılı Cumhuriyet Bayramı'nda temeli tüm ilçe protokolü ve iş adamı İshak Alaton tarafından atılan okulun yapımından vazgeçilmesi bütün ilçede şok etkisi yarattı. Mahalleli inşaatın durmasının nedenini Alvimedica firmasının istediği mera arazilerine bağlarken, Alvimedica'nın adı geçen 400 dönüm arazide Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurmak istediği belirtildi.

Halk meraları vermedi
İzzetin Mahallesi'nde temeli atılan Biyomedikal Meslek Lisesi inşaatının neden durduğu konusunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara herhangi bir açıklama yapmadı. 2014 yerel seçimleri sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın muhtarlık kanalı ile İzzettin Mahallesi halkına gönderdiği yazı İzzettin Mahallesi halkının isyan etmesine neden olmuştu. Adı geçen yazıda “5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile Belediyemiz sınırları içerisine mahalle olarak alınan ilçemiz İzzettin Mahallesi 1628 (yeni 187 ada 29), 194 (yeni 126 ada 12) 168 ( yeni 148 ada 2) ve 188 (yeni 130 ada 35) nolu mera parsellerinin bulunduğu alanda Alvime-dica Medikal Teknolojiler Şirketi tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgesi yapılmak istenmektedir” denilmiş ve Çatalca Belediye Başkanlığı tarafından da bu bölgede yapılacak olan fabrikaların halka faydası olduğu vurgulanmıştı. Bahsedilen tüm parseller mera arazisi vasfında olunca mahalle ayağa kalkmıştı.

31 Temmuz’da gündeme getirdik
31 Temmuz tarihinde gazetemizde yayınlanan "Projeden vaz mı geçildi?" başlıklı haberimizde inşaatta 6 aydan beri çalışma yapılmadığını ve iş adamı İshak Alaton'un okul hakkında, "Ölmeden okulu görmek istiyorum" sözlerini sarfettiğini dile getirmiştik. Ayrıca Çatalca İzzettin Mahallesi 1188 parsel üzerinde 90 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan İshak Alaton Endüstri Teknik ve Belediye Başkanı Cem Kara ise uzun zamandan beri atıl durumda olan inşaat hakkında, "İnşaat ile ilgili Alvimedica Şirketine yazımızı gönderdik. Kendilerinden cevap bekliyoruz" açıklamasını yapmıştı.

BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.