MERMER TAŞ 2 SAKİNLERİ: YIKIN KURTULALIM!

MERMER TAŞ 2 SAKİNLERİ: YIKIN KURTULALIM!
Büyükçekmece’ye bağlı Kumburgaz Mermertaş 2 site sakinlerinden İ. (ismi bizde saklıdır) HABERDAR’a bir mektup yazarak son günlerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirmiş.

YIKIN KURTULALIM diye biten mektubu sizlerle paylaşıyoruz:

 

Sevgili Haberdar;

Dün akşam saat:21.00 sıralarında Kumburgaz Mermertaş-2 sitesindeki evime gelmek için, sokağa doğru ilerlediğimde gözlerime inanamadığım bir manzara ile karşılaştım. Hava yağmurluydu. Sel baskını zannettim, önümde dev çukurlar oluşmuş, içerisi su ile dolmuş ve ilkel malzemelerle engel kurulduğunu gördüm. Sek sek oynayarak engeli geçmeyi başardım, ancak su dolu çukurlara düşmemek için adeta bir cambaz gibi hareket ettim. Yaptığım araştırmada meğer belediye sitemize yol açıyormuş, orası sokakmış, 40 yıldır kimse oraya yol açmayı düşünememiş, kutluyorum sayın belediye başkanlığımızı, sitemizde yangın çıkarsa, rahatsızlanan olursa, itfaiyenin ve ambulansın girişini kolaylaştıracaklar.

Allah'tan bu güne kadar sitemiz yanmadı, rahatsızlananda olmadı, yoksa vay halimize vay. 2011 yılında Büyükçekmece Belediyesi sizlere kaldırım yaptım, bunun bedelini ödeyeceksiniz diye tüm sakinlere borç bedeli çıkardı, sitemizin önündeki kaldırım taşlarını saydım, yaklaşık 60 tane kaldırım döşeme taşı monte edilmiş. Yaptıranların yapanların ellerine sağlık, lakin bu döşeme taşlarının bedeli 120 dairelik siteye ortalama 60.000(altmışbin) tl olarak fatura edildi yani piyasa değeri 3-5 tl arasında olan bir kaldırım döşeme taşının tanesini 1000(bin) tl olarak ödedik. Bu durum hangi etik davranışa, hangi hesaba, hangi kitaba uymaktadır, bunun açıklamasını hiç bir yetkili yapmadı, her zamanki gibi boynumuzu eğip ödemek zorunda kaldık. Bu yol açma sokak yapma projesinin bitiminde acaba kaç bin lira ödeyeceğiz  merak ediyorum.
 
Şimdi siz değerli basının son günlerde yapmış olduğu ilkeli ve dürüst, tarafsız haberler sayesinde sitemizin yıkılacağını öğrendik. Büyükşehir belediye başkanlığından araştırma yaptık, sitemizin bulunduğu yer yeşil alan, otel dükkan olarak görünüyormuş, sitemizi yıkacaklarmış. Şimdi ben kendi kendime soruyorum, büyükşehir belediyesi ve büyükçekmece belediyesi omuz omuza vermişler, yıkımı kolaylaştırmak için ön hazırlık mı yapıyorlar, yoksa sayın Büyükçekmece belediye başkanlığımız önümüzdeki yıllarda site sakinleri daha rahat yaşasın diye çalışmamı yürütüyor. Büyükşehir belediyesi yıkacağım derken, Büyükçekmece belediyesinin yol açma, sokak açma telaşı nedir ? Lütfen bunu bir yetkili açıklasın. Avrupa ülkelerinde vatandaşın bir saat bile elektriğini kesmek için günler öncesinden tebligat yapılırken, hazırlıklı olması istenirken, siz benim yolumu kapatıyorsunuz, evime girerken hayati tehlike atlatıyorum, haberim yok.
 
Paran yoksa ısınma, doğalgaz bedelini ödemezsen saatini sökerim, paran yoksa aydınlanma enerji bedelini ödemezsen saatini sökerim, paran yoksa yıkanma, içme su bedelini ödemezsen saatini sökerim, paran yoksa seyahat etme evde otur. Yıllarca oku emek ver, ondan sonra gencecik beyinler, aslan gibi bedenler özel sektörün emrinde asgari ücrete talim eder olmuş, tabi o işide bulabilirse, maşallah her yeni gün çok güzel alışveriş ve yaşam merkezleri, çok güzel plazalar boy gösteriyor. Çalışma! kazanma! harca! olmayan parayı harca! bankalara borçlan! hacze uğra! yiyecek ekmeğe, oturacak mindere muhtaç ol. Aman fabrika açılmasın, istihdam yaratılmasın bizim ihtiyacımız yok, her şeyimiz karşılanıyor, yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda, bu işi beğenmezsek yeni iş hazır. 
 
Bin bir zorlukla kazanıp, çoluğumuzun çocuğumuzun rızkından esirgeyerek aldığım evlerimizi yıkacaklar, ben senin aydınlanmana, ısınmana, yıkanmana, seyahat etmene hiçbir katkı sağlamam, başını soktuğun karda kışta donarak ölmekten kurtulduğun evinide elinden alırım. Nerde yaşarsan yaşa, nasıl yaşarsan yaşa. Olur efendim buna da eyvallah. YIKIN KURTULALIM. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum