Metrobüs Silivri'ye Kadar Uzatılacak

Metrobüs Silivri'ye Kadar Uzatılacak
İETT Genel Müdürü Arif Emecen, metrobüsün Silivri'ye kadar uzatılacağının müjdesini verdi.
İstanbul'da günde ortalama 503 yeni araç trafiğe çıktığını ve yaklaşık 2,5 milyon özel araç, 17 bin 395 taksi, 572 taksi-dolmuş, 6 bin 412 minibüs, 66 bin 269 servis-minibüs ve 6 bin 163 otobüsün toplu ulaşıma hizmet verdiğini anlatan Arif Emecen, İETT'nin yaş ortalaması 5,15 olan 3 bin 130 otobüsü ile Avrupa'nın en geç filosu olduklarını söyledi.


"METROBÜS SİLİVRİ'YE UZAYACAK"

Metrobüste ise 590 araçla hizmet verdiklerini belirten Arif Emecen, "Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır" dedi.

Metrobüs'te kapasite artırım projesi ile şoför ve otobüs arasındaki zimmet ilişkisi kaldırdıklarını, şoför seferini tamamlayıp dinlenmeye geçerken getirdiği otobüs, dinlenmesini tamamlamış olan başka bir şoför tarafından sefere alındığını anlatan Arif Emecen, araçların sürekli hatta kalması sağlanarak sistemin verimliliğinin arttırıldığını vurguladı.
Arif Emecen, pik saatlerde 17 saniye sefer aralıkları ile yaklaşık yüzde 20 kapasite artışı sağlandığına ve İETT'nin bu projeyle yılın şirketi kategorisinde 2017'de Stevie Gümüş Ödülü'nü kazandığına dikkat çekti.

KIŞ İÇİN KAPALI PERON

Metrobüste uyguladıkları projenin bir benzerini peron bazlı olarak gerçekleştirmeyi planladıkları bilgisin veren Arif Emecen, "Hacıosman peron alanında başladığımız pilot uygulama ile peron alanında otobüslerin bekleme sürelerini minimize ederek yine aynı şekilde perona gelen araç başka bir şoför tarafından tekrar sefere verilmektedir. Bu proje ile peronlardaki yolcu bekleme alanlarımızda da ciddi bir dönüşümü başlatmış olduk. Peronlarda yolcularımıza yazın sıcaktan, kışın soğuk ve yağmurdan koruyacak şekilde klimalı, televizyonlu, lavabo ihtiyacını karşılayabileceği ve Wi-Fi hizmeti sunulan kapalı mekanlar oluşturuyoruz. Bu uygulamanın ilki olan Hacıosman'ın yeni yolcu bekleme alanı tasarım projelerini tamamladık, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçiriyoruz" diye konuştu.


DURAKLAR AKILLANIYOR

2018'de bin adet yeni kapalı durak hizmete sokacaklarını, 3 bin durakta da, kuracakları led aydınlatma sisteminin enerji ihtiyacının bir kısmının güneş panellerinden sağlanacağını belirtti.


"KARA KUTU KAZALARI AZALTTI"

Arif Emecen, geçen yıl uygulanmaya başlanan Kara Kutu projesi sayesinde şoför performansları takip edilerek proaktif eğitimler sonucu, kazaların yüzde 21 oranında azaldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.