MEZARIMA DOKUNMA İBB!

MEZARIMA DOKUNMA İBB!
5216 Sayılı Büyükşehir yasasına göre İBB’ye bağlı bulunan ilçelerin ve mahallelerin mezarlarına el konulmasının ardından, şimdi de, mezar yerleriyle ilgili ölçümler yapılıyor.

 Ölçünün dışına çıkan mezarların yıkılıp yeniden yapılacağı iddiası Silivrili vatandaşları tedirgin etti. Özellikle köylerde bulunan 20-30 yıllık mezarların ölçülmesine tepki gösteren köylüler soluğu muhtarlıkta alıyor. İBB’nin bu uygulaması köylü vatandaşlar ile muhtarları karşı karşıya getiriyor.

SÖYLENENLE YAPILAN BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Yıllar önce yakınlarını kaybeden ve mezarlarını yaptıran vatandaşlar, İBB’nin mezarlık hizmetlerinden memnun ancak, eski mezarların ölçülüp yeniden yapılandırılması uygulamasına tepki gösteriyorlar. 1 metre 20 cm. ile  2 metre 20 cm. olan mezar ölçülerini aşan mezarların yeniden yapılandırma uygulamasını Silivrili muhtarlar İBB Mezarlıklar Müdürlüğü ile görüşmeye hazırlanıyor. Tepkileri Müdürlüğe iletecek olan Muhtarlar; “Daha önce mezarlara dokunulmayacağını söylemişlerdi, ancak yapılan uygulama o yönde değil” diyerek İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün sorunu çözmesini isteyecekler.   



MEZAR ÖLÇÜMÜ TEPKİLERİ YENİDEN TETİKLEDİ

Yasaya göre 2008 yılından önce yapılan mezarlara dokunulmayacağı ve 2008 yılından sonra yapılan mezarlar üzerinde İBB’nin yetkili olduğu kabul edilirken, şu anki uygulamayla ilgili yetkilerin konuya açıklama getirmesi bekleniyor. İBB’nin bünyesine geçen mezarlık yerleriyle ilgili daha önce verilen tepkiler azalırken, mezar yeri ölçümü yapılmak istenmesi bu tepkileri yeniden tetiklemiş oldu. Diğer yandan konuyla ilgili Silivrili vatandanlar İBB Başkanı Kadir Topbaş’dan ve Mezarlıklar Genel Müdürlüğünden net bir açıklama bekliyor.

Haber / Fatma Sarıbıyık Yıldırım 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.