Minikler, Kitap Şenliği'nde Eğleniyor

Minikler, Kitap Şenliği'nde Eğleniyor
İlçedeki çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için Market Kitap ve Beylikdüzü Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Beylikdüzü Çocuk Kitapları Şenliği” minikleri ağırlamaya devam ediyor.
İlçedeki çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için Market Kitap ve Beylikdüzü Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Beylikdüzü Çocuk Kitapları Şenliği" minikleri ağırlamaya devam ediyor. Süper kahramanlarla eğlenip, masal dinleyen, yaratıcı okuma atölyelerine katılan minikler, etkinliklerin ardından istedikleri kitapları seçmek için stantları dolaşıyor.
16 Mart-16 Nisan tarihleri arasında Beylikdüzü Beylicium AVM'nin 4'üncü katında çocuklar, "Çocuk Kitapları Şenliği" ile buluşuyor. Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Market Kitap ortak girişimiyle düzenlenen etkinlikte, okuma alışkanlığı kazandırılmasının yanı sıra minikler eğlenceli dakikalar da geçiriyor. Eğlenceli ve yaratıcı okuma atölyeleri, yazar söyleşileri ve imza günleri, masal dinletileri, eğitici film ve sunumlar şenliğin içinde yer alıyor.

"BÜYÜKTEN, KÜÇÜĞE HERKES OKUYACAK"

Market Kitap Sahibi ve Proje Koordinatörü Ferhat Mercan, "3 yaşındaki miniklerden, lise öğrencilerine kadar geniş yelpazede yaş grubuna yönelik birçok etkinlik ve kitap bu şenlikte mevcut. Çocukların, gençlerin okuma alışkanlığı kazanması ve kendi seçimlerini özgürce yapabilmeleri için bu etkinliği yararlı görüyoruz" dedi.

BEYPARA'LARLA ALIŞVERİŞ YAPIP, KİTAPLARI SOLUDULAR

Önceden ilçedeki tüm okullara dağıtılan kumbaralarda paralarını biriktiren ardından şenliğe geldiklerinde paralarını Beypara'larla değiştiren küçük misafirler, alışverişlerini de böylece daha kolay yapmış oluyor. İlk defa kendi çabalarıyla alışveriş yapmanın, kitapları tanımanın, kitap kokusunu içlerine çekmenin tadına varan ziyaretçiler şenlikten memnun ve eğlenmiş olarak ayrılıyor.

Beylik düzü Belediyesi Kütüphane Sorumlusu Hilal Çuhadar, "Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması ve birikimlerini kişisel gelişimleri yönünde kullanmaları açısından yararlı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Beylikdüzü Belediyesi Çocuk Kütüphanesi içerisinde ilgi alanlarına uygun kitapları bulabileceklerini yapılabilecekleri drama çalışmalarını, yaratıcı okuma etkinliklerini de çocuklara anlatıp bilgilendirme yapıyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.