Müslüman olmayanlar da bayram edecek

Müslüman olmayanlar da bayram edecek
Bakırköy Belediyesi ile sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Müslüman olmayan işçiler de kendi dini bayramlarında izinli olacak. Ayrıca Kadınlar Günü'nde kadınlara tatil, engelli veya engelli yakını memurlara da fazladan ikramiye verilec
Bakırköy Belediyesi ile Tüm Bel Sen Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre farklı dini inançları olan çalışanlar dini bayramlarında idari izinli sayılacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de kadınlar idari izinli sayılacak. Ayrıca engelli memurlara veya ailesinde engelli olan memurlara fazladan bir ikramiye verilecek.

Türkiye'ye örnek olacak

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, toplu iş sözleşme imza töreninden sonra  Türkiye’ye örnek olacak bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Belediyemiz ile sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sosyal ve ekonomik anlamda Türkiye’ye örnek olacak bir toplu iş sözleşmesi oldu. Belediyemizin içinde bulunduğu maddi açıdan zor şartlara rağmen emek cephesinde, emeğiyle geçinen arkadaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre; memur ve sözleşmeli memurlarımız birinci yıl 1.100 TL, ikinci yıl 1.200 TL sosyal yardım ve ikramiye alacaklar.

Dini bayramlarda, yılbaşında, 1 Mayıs’ta ve eğitim yılının başlangıcında verdiğimiz ikramiyelere ilaveten kendisi engelli olan veya ailesinde engelli olan çalışanlarımıza da fazladan bir ikramiye vereceğiz. Sosyal denge ödemelerimiz de devam edecek. Ayrıca sosyal açıdan da farklı dini inançları olan çalışanlarımızın dini bayramlarında (Paskalya, Roş Aşana ve Pesah, Muharrem Ayının 12. Günü) idari izinli sayılacaklar. Yine talep etmeleri durumunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de kadın personelimiz de idari izinli sayılacak. Emzirme dönemi içinde bulunan kadınlarımız için emzirme odası da açacağız. Bu arada mart ve nisan aylarında yaşadığımız maddi sıkıntılar döneminde; maaş ödemelerindeki gecikmede karşılıklı fedakarlıkta bulunan emekçi arkadaşlarımıza  teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.