OKULCU HASAN SINIFTA KALDI

OKULCU HASAN SINIFTA KALDI
Kamuoyuna kendisini 'Okulcu Hasan' olarak lanse eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Kumburgaz Mahallesi'nde hizmet veren Merkez İlkokulu'nun yüzde 69 çürük raporu olmasına rağmen kılını kıpırdatmıyor. Okulun arsası belediyeye ait olduğundan İs
 Yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü Büyükçekmece Kumburgaz Merkez İlkokulu çürük raporuna rağmen hizmet vermeye devam ediyor. 2007 yılında İstanbul Valiliği'nin depreme dayanıklılık raporuna göre okula %69 çürük raporu verilmesine rağmen bütün yetkililer raporu görmemzlikten geliyor.

Arsa belediyeye ait
Kumburgaz Merkez İlkokulu'nun ayrıca arsa sorunu var. Kumburgaz 1987 yılında belediye sıfatını kazanınca okulun arsası da diğer arsalarla birlikte belediyeye devrediliyor.
2008 yılında ise Kumburgaz Belde Belediyesi Büyükçekmece Belediyesine bağlanınca adı geçen arsa Büyükçekmece Belediyesi'nin oluyor. 2012 yılında ise dönemin İlçe Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediyesi’ne yazı yazarak okulun arsasını istiyor.

Kaymakamlığın yazısına Büyükçekmece Belediyesi cevap vermeyince mevcut Kaymakam Mustafa Arat konuyu yeniden gündeme taşıyarak acilen okulun boşaltılmasını talep ediyor. Arat ayrıca, çocukların eğitimine başka bir yerde devam etmesi ve bu
okulun yeniden yapılması girişimlerinde bulunuyor.
Başka arsaya yapılamıyor
Depreme dayanıksız okulların yıkılıp yeniden inşa edilmesi için kurulan, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), yönetmelik gereği okulun içinde bulunduğu aynı arsaya ödenek çıkarıyor.

Okulun arsasının sahibi olan Büyükçekmece Belediyesi ise bu arsa yerine 600-700 metre mesafede yine Kumburgaz’da bulunan başka bir arsa öneriyor. Büyükçekmece
Belediyesi okulun arsasını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmediği için okul yeniden yıkılıp yapılamıyor. Ya da beledidyenin önerdiği diğer arsaya bir hayırsever bulunarak yeni bir okul yapılacak. Aksi halde 7-8 yıldır çürük binada eğitim gören çocuklar hayati tehlikesi olmasına rağmen riskli binada öğrenimlerine devam edecek.






Okula boya badana yapmışlar

Öte yandan okula ait bina 1999 depreminden önce de bakımsız olduğundan dolayı dönemin Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ tarafından bazı tadilat ve boya badana yapılarak Mehmet Erçağ Ticaret Meslek Lisesi adını aldı. Daha sonra Kumburgaz Yenimahalle'ye yeni bir lkokul binası yaptırıldı. 9-10 yıl eğitim veren okulun ulaşım zorluğundan
dolayı yeri değiştirildi.

Şimdilerde Kumburgaz Mehmet Erçağ Ticaret Meslek Lisesi Kumburgaz’ın spor sahası mevkiinde hizmet verirken Kumburgaz Merkez İlkokulu (hakkında çürük raporu olan okul) Kumburgaz Merkez Mahallesi'nde Eski Londra Asfaltı üzerinde hizmet veriyor.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.