Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
Çatalca Belediye Meclisi gündem maddesini görüşmek üzere 19.01.2018 Cuma günü saat 10.30’da Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında "Olağanüstü” toplandı.

Çatalca Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesinin değişik 7. fıkrası gereğince, “Çatalca Belediyesi bünyesinde, 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 126. maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye eklenen Ek 20. madde kapsamında personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek amacıyla, Anonim Şirket kurulması ve bu hususta Belediye Başkanına yetki verilmesi” hakkında ki gündem maddesini görüşerek karara bağlamak üzere olağanüstü toplandı.

Gündem maddesinin okunması ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

“Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, 248 tane taşeron olarak çalışan arkadaşımız var. Geçtiğimiz hafta bu 248 arkadaşımızın tamamının müracaatları Başkan Yardımcısı ve Müdür arkadaşlar tarafından tek tek hata yapılmaması amacıyla, dikkatli bir şekilde bilgisayara işlendi ve 248 arkadaşımızın müracaatları alındı. Bundan sonraki süreçte Valiliğimiz tarafından güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması yapılacak. 60 günlük bir süre vardı, bu sürenin sonunda da oluşturulmuş olan sınav komisyonunca işin niteliğine göre yazılı, sözlü, uygulamalı ve mülakat şeklinde bu arkadaşlarımız sınava tabii tutulacaklar. Emekliliğine hak etmiş ve çalışan, ya da emekliliğini hak eden arkadaşlarımız ile güvenlik soruşturmasında istenilen niteliklere sahip olmayanlar ayıklandıktan sonra taşeron olan arkadaşlarımız belediye bünyesinde kurulacak şirket bünyesine dâhil edilerek istihdamları buradan sağlanacaktır. Yani bu arkadaşlarımıza belediyede sürekli işçi kadrosu verilmesi diye bir şey söz konusu değildir. Taşerondan almış olduğumuz hizmeti belediye bünyesinde şirket kurarak, belediyenin kendi şirketi üzerinden bu işleri yürüteceğiz. Çatalca Belediyemiz bünyesinde bir şirketimiz olsaydı, şirket kurmaya gerek olmayacaktı. Ama bizim herhangi bir şirketimiz olmadığı için resmi gazetede yayınlanan genelge doğrultusunda bu şirketi kurma zorunluluğumuz vardır, aksi halde arkadaşlarımızı çalıştırmamız mümkün değildir.2 Şubat’a kadar ilgili evraklar Kaymakamlığa, 5 Şubat’ta Valiliğe, 15 Şubat’ta da İçişleri Bakanlığı’na gönderilecektir. O nedenle olağanüstü bir meclis yapma gereği hâsıl oldu.”

Meclis toplantısı gündem maddesinin oylanması ve oy birliği ile kabul edilmesi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.