“Onlara var da bize yok mu”

“Onlara var da bize yok mu”
'Adaletin bu mu Kadir Topbaş'diye haykıran Kumburgaz ayakta: Kumburgaz’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanan 1/5000’lik planları, bu bölgede yaşayan yurttaşları isyan ettirdi.
Ellerindeki arazilerin imara açılmasını beklerken, tarlaya dönüştürülmesine bir anlam veremeyen yurttaşlar “Türkoba Kiptaş konutları, Tepekent villaları, Kumburgaz Güzelşehir, iddia ediyoruz; Bu bölgelere zamanında özel imar çıkıyor. Gelişi güzel imarlar veriliyor. Bunlara yakın arazileri ise tarım arazisi diyorlar. Onlara varda biz yok mu? Adaletin bu mu Ak Parti ve Ak Parti’li başkan Topbaş” diyerek HABERDAR’a dert yandılar.
İBB’nin yaptığı1/5000’lik yeni planlara göre Kumburgaz TEM bağlantı yolunun doğusu ve Kartaltepe bölgesi tarım arazisi olarak belirlendi. Yeni planlar bölge halkını hüsrana uğrattı. Bu bölgedeki arazilerin yüzde 80’inin el değiştirdiğini Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye ve Kumburgaz Köyiçi için plan tadilatları yapılmasını beklerken, tarım arazisine dönüşmesi bölgede yaşayanları isyan ettirdi.
HABERDAR’a dert yanan vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdiler:
“Bu bölgelerin gelişmesi için imarları yükseltmek inşaat sahasının genişletilmesi lazım. Yoksa gün geçtikçe çarpık yapılaşma artıyor. Ve önüne geçilmeyecek durumu gelmek üzere buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Bölgelerimize müteahhitler girsin. Herkes ekmek yesin işçisi, esnafı, zaten bunlar yapıldığı takdirde her şey kendiliğinden gelir. Örnek; verecek olursak Türk oba Kiptaş konutları, Tepekent villaları Kumburgaz Güzelşehir. İddia ediyoruz; Bu bölgelere zamanın’da özel imar çıkıyor. Bölge halkının % 90’ı arazilerin imara açılmasını istiyor. Sizlere bölge halkı olarak seslenmek istiyoruz. Büyükşehirin meclis üyeleri ilçe meclis üyeleri sizlerin sesiniz neden çıkmıyor. Halkın içine girin. İç içe olun. Bölge halkının dedesinden, babasından, annesinden. Kalan 300 metre 500 metre arsalar var köy içlerinde. Müteahhitleri sokun halk arsalarını müteahhitler kat karşılığı versin. Otoban üstlerinde az çok bölge halkının elinde fazla olmasa bile yine dedelerinden babalarından kalan arazileri var. O bölgeleri açın imara. Kumburgaz, Kamiloba İstanbul’a yakın olmasına rağmen, bölgelerde en geri kalmış mahallelerden birisi. Artık köye döndük. Hiç hareket yok, hizmet böylemi olur. Köye dönsün diye mi belediyeleri kaldırdınız. Bölgemizin bir yerinde; 580 dönüm hazine arazisi var. Bu bölgelere bir eğitim araştırma hastanesi veya üniversite yapılsa kötümü olur. İstanbul zaten dolmuş”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum