Özcan Işıklar: Silivri'de yağmaya geçit yok

Özcan Işıklar: Silivri'de yağmaya geçit yok
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada 'bu şehrin dokusunu bozmalarına asla izin vermeyeceğiz' dedi.
Silivri'yi, bir tarım başkenti haline getirmeye çalışan Başkan Özcan Işıklar, “Bu şehrin dokusunu bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Rantçılara, arazi mafyalarına karşı halk için mücadele edeceğiz" Silivri'de Yağmaya Geçit Yok dedi.

Başkan Özcan Işıklar ''Silivri'de arazi mafyalarıyla mücadele edilecek!

Silivri'yi, bir tarım başkenti haline getirmeye çalışan Başkan Özcan Işıklar, “Bu şehrin dokusunu bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Rantçılara, arazi mafyalarına karşı halk için mücadele edeceğiz" dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada '' İlçemiz Alipaşa Mahallesi, Tem Kuzeyi kenarında kalan 2500 dönüme yakın tarım arazisi, S.S Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve İstanbul Finans Danışmanlık A.Ş isimli firma tarafından yağmalanmaya çalışılmaktadır. Söz konusu firmaların, hiçbir tasarrufları bulunmadığı halde araziye;

“Bu alan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır. 6306 sayılı yasa ve yönetmelikler çerçevesinde imara açılacaktır” yazılı bir tabela dikerek, bölgedeki şahıs mülkiyetlerini tel çit ile çevirdiklerini tespit ettik.İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na yaptığımız görüşmeler ve resmi yazışmalar sonucunda da, alanın ‘tarımsal niteliği korunacak alan’ fonksiyonunda olduğu, bölgede herhangi bir plan çalışması bulunmadığı, üçüncü kişilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması tarafımıza bildirilmiştir.

Bahse konu olan firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dikilen tabelalarla vatandaşlara tedirginlik yaratarak, oldubittiye getirilmeye çalışılan bu proje kesinlikle yanlıştır. Tarım arazilerini gasp etmeye, topraklarımızı yağmalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz! Vatandaşlarımızı yaşanabilecek mağduriyetlere karşı uyarıyoruz, her konuda bizden bilgi ve yardım alabilirler.

Üretimin ne anlama geldiğini, tarım zenginliğinin, gıda üretmenin ve katma değeri yüksek gıda üretiminin, bir toplumun kalkınması için ne kadar büyük önem taşıdığını ve tarımın dünyanın geleceği olduğunu anlamamız gerekiyor. Yedi senedir, tarım bölgesi olarak 430 km2 toprak zenginliğimizi koruyup, geliştirme çabası içindeyiz. Tarım toprakları başına bekçi dikerek değil, ancak ekilip biçilerek korunabilir. Nasıl Süleymaniye Camisi’nin etrafı sit alanı ile koruma altına alınıyorsa, bizim tarım topraklarımız da ‘Tarım Sit Alanı’ olarak ilan edilmeli.”Tarım Topraklarının Yağmalanmasına İzin Vermeyeceğiz' dedi .
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.