Pazarcılar yürüyüşe geçti

Pazarcılar yürüyüşe geçti
Beylikdüzü Belediyesi'nin yoğun karda hasar gören Beylik Pazarı'nın Çarşamba Pazarı'na taşınacağını açıklamasından sonra pazarcı esnafı eylemlerine devam ediyor. Son olarak belediye binası önünden Beylik Pazarı'na kadar slogan atarak yürüyen pazarcılar Ba

İstanbul'un en büyük kapalı pazar yeri olan Beylik Pazarı'nın, geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışı sebebiyle çökmesi sonucu, Beylikdüzü Belediyesi pazarı tekrar açmama ve başka bir yere taşıma kararı almıştı. Belediyenin pazarın taşınması yönünde aldığı karar ise pazarcıların tepkisine neden oldu. Daha önce belediye binası önünde Başkan İmamoğlu'nu protesto eden pazarcılar, bu defa da Beylikdüzü Belediyesi önünden Beylik Pazarı'na kadar yürüyüş yaparak eylem yaptı.

“Pazarcılar burada, İmamoğlu nerede?”, “Ekmeğimiz pazardan”, “Beylikdüzü uyuma pazarına sahip çık”, sloganları atan pazarcılar, yoldan geçen vatandaşlardan da alkışla destek aldı.

 

İmamoğlu nerede?

Kalabalık bir grupla yürüyüşlerini gerçekleştiren pazarcılar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da evinin önünde protesto etti. İmamoğlu'nun evinin önünden geçerken, “Esnaf burada, İmamoğlu nerede?” şeklinde slogan atan pazarcılar, İmamoğlu'nun kendileriyle konuşma gerektiğine, kendilerinin rızası olmadan pazar konusunda karar veremeyeceğine vurgu yaptılar. Yürüyüşe öncülük eden İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı ve Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Şengün, İmamoğlu'nun kendileriyle konuşmaktan kaçındığının altını çizdi. Belediyedeki bazı yetkililerle konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Şengün, “Ancak yetki İmamoğlu'nda. O hayır dedikten sonra olan biten bir şey olmuyor” diye konuştu.

 

İmza kampanyası başlattılar

Pazarcılar yürüyüşün sonunda Beylik Pazarı'na gelerek, pazarın tekrar açılması için imza kampanyası başlattılar. “Pazarın açılması için elimizden ne gelirse yapacağız” şeklinde konuşan pazar esnafı, “Burası bizim ekmek teknemiz, kimseye yedirmeyiz” ifadelerini kullandı. Pazarda tezgah sahibi olanların yanı sıra vatandaşlarında desteklediği imza kampanyasıyla toplanan imzaların Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderileceği açıklandı.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.