PROF.DR. KARATAŞ KÜÇÜKÇEKMECELİLERLE BULUŞTU

PROF.DR. KARATAŞ KÜÇÜKÇEKMECELİLERLE BULUŞTU
Küçükçekmece Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği programın konuğu Prof.Dr. Mustafa Karataş oldu.

Atakent Mahallesi Selçuklu Parkı Amfi Tiyatro'da gerçekleşen programda Küçükçekmecelilerle bir araya gelen Karataş, "Dünya ve Ahiret dengesi dinimizin en önemli ilkelerinden biridir '' diyerek sözlerine başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, birlik ve kardeşlik mesajları verildi. 

 

"İNSAN KELİMESİ BİZİM İÇİN MAKBUL VE KUTSALDIR"

 

İnsan olabilmenin öneminden bahseden Mustafa Karataş, "Müslüman demek barış insanı, gönlü kalbi temiz olan, kötülük düşünmeyen insandır. Dinimiz; insanların en hayırlısını  başkalarına yararı dokunan insan olarak tarif ediyor. İnsan kelimesi bizim için makbul ve kutsaldır. Ölüsü de dirisi de bizim için mübarektir. İnsan kelimesi iki kökten geliyor bu da unutmak anlamındadır. Bizler insan olarak unuturuz, unutmak bazen rahmet bazende yanlış olur'' dedi. 

 

"MÜMİN GÜNAHINI UNUTMAZ"

 

Karataş sözlerine şöyle devam etti:

"Birine kin beslersiniz veya biri size kin besler aradan zaman geçer unutursunuz daha önceden onları yaşamamış gibi kardeş olursunuz. Dostça yaşarsınız ve bu unutma faydalı bir unutmaktır. Çünkü bu unutmaktan Cenab-ı Hak kini ve nefreti kaldırmış, affetmeyi ve muhabbeti ziyade eylemiştir. Mümin günahını unutmaz. Günahını üzerine dağlar yıkılacak gibi görür ama münafık günahlarını unutur. İyiliklerini hatırlar ve yaptığı iyilikler onun için hep vazgeçilmez ve önemli görülür. Kötülükleri düşünmez ve iyilikleri ön plana çıkarmaya çalışır. İnsan böyle bir varlıktır. Bir tarafında iyilik damarı diğer tarafında yanlış ve şeytani damar vardır. İyilik tarafını öne çıkarırsa melekleri bile kıskandıracak kadar Allah'ın katında değerli olur'' dedi. 

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik, program sonunda Karataş’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.