Sadece kazaya engel olmuyor

Sadece kazaya engel olmuyor
Çatalca Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı'na Büyükşehir Belediyesi 5. Bölge Yol Bakım Onarım Müdürlüğü tarafından yapılan hız tümsekleri vatandaşı isyan noktasına getirdi.
Engellerden dolayı son bir hafta içerisinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, bir ambulansın engel yüzünden arızalanması ve kalp krizi geçirmiş bir hasta ile yolda kalması bardağı taşıran son damla oldu. Vatandaşın özellikle sosyal paylaşım sitelerinde isyanını dile getirdiği bulvar yoluna konulan ilkel hız kesicilerin olası kazaları
önlemekten çok daha fazla kazaya sebebiyet verdiği gözlendi.
Setlerin çok sayıda şikayete rağmen kaldırılmaması, “Bunlar kafaya koymuşlar, burada olacak kazalar ile nüfusumuzu azaltmaya çalışıyorlar” yorumlarına neden oldu.

Hız tümsekleri rapora geçti

ÇataLca Belediyesinin ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün konu ile ilgili harekete geçmesi beklenirken, bazı kazazedelerin tümsekler yüzünden kaza yaptıklarını rapora yazdırması dikkat çekti.





Yapılan tümseklerin uyarı tabelalarından yasal uzaklıkta olmadığı iddia edilirken, en ve yükseklik bakımından da kriterlere uymadığı belirtildi. Bu arada şikayetler üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hız tümseklerinin yüksekliğini ölçtüğü öğrenildi.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.