SAHURDA DAVUL YASAKLANSIN!

SAHURDA DAVUL YASAKLANSIN!
Vatandaş modern şehir yaşamında sahurda davul istemiyor. İşte sizlerden gelen oylar ve yorumlar. Ramazan ayında sahurda davul çalınsın mı çalınmasın mı? HABERDAR önce sokak röportajında vatandaşa sordu. Ardından bölgenin en çok okunan web sitesi olan www.

SAHURDA DAVUL YASAKLANSIN!

Vatandaş modern şehir yaşamında sahurda davul istemiyor. İşte sizlerden gelen oylar ve yorumlar. Ramazan ayında sahurda davul çalınsın mı çalınmasın mı? HABERDAR önce sokak röportajında vatandaşa sordu. Ardından bölgenin en çok okunan web sitesi olan www.haberdar.com.tr haber sitesinde anket yaptı.

% 60’TAN FAZLASI YASAKLANSIN DİYOR!

Ramazan ayında sahurda davul çalınsın mı çalınmasın mı? HABERDAR önce sokak röportajında vatandaşa sordu. Ardından bölgenin en çok okunan web sitesi olan www.haberdar.com.tr haber sitesinde anket yaptı.

Ankette, Ramazan ayında davul ne zaman çalınsın? Diye sorduk ve üç seçenek cevabı istedik.

-       SAHURDA

-       DİĞER ZAMANLARDA

-       ÇALMASIN

Haber yayına hazırlandığında ankete toplam 157 oy kullanılmış, oyların 95’i çalmasın, 58’i sahurda ve 4 tanesi de diğer zamanlarda seçeneklerine kullanılmıştı. Ankete katılanların % 60’ı Ramazan ayında davul sahurda çalmasın derken, %36’sı ise davul sahurda çalmaya devam etsin diyordu.

İŞTE YORUMLAR!

Ayrıca anket ile ilgili habere çeşitli yorumlar da yapılmış. İşte o yorumlardan bazıları:

Yusuf Demir: oruç tutanlar, davulcu geçsede geçmesede sahura kalkıyor. davulun yasaklandığı yerlerde kimsenin orucu aksamış değil. sahura kalkmak için zate davulcuya ihtiyaçta yok. Davulcunun görevi, oruç tutmayanları kaldırmaktır.

Hasan Tahsin: hep böyle olmuştur. dini önderler yemiş müridler aç kalmıştır. din yeryüzüne indi ineli. bir de son din diye bir şey demişler bu kaymaktan biz de yemeyelim diye.

zeynep - CANSUN : Haklısınız... yöneticilerimiz uyuyor mu... ysaklasınlar artık gece yarısı davul çalmayı...

Sedat Yazıcı: Ramazanda davul istemiyoruz

Cahit Dak: Evet ben 28yıldır oruç tutan bir adam olarak davulun artık gereksiz olduğunu düşünüyorum.çünkü teknoloji gelişti kimsenin davulla kaltığı falanda yok ben daha ramazanı şerifin bugün kaçı davul sesi duymadım.

Kemal Tandoğan: bunu haber yapan adam değil bikere ramazan davulu müslüman insanların geneleklerinde var ama diğer insanların yok bence. Siz yakında ramazanında kalkmasını oylarsınız.

Ahmet Sezgin: devamlı oruc tutan biri olarak,tutmayanları rahatsız etmeye hakkımız yok,orucumuzu kederlemeyelim…

HABERDAR’IN NOTU:

Amaç gelenekleri devam ettirmek ise bunun başka yolları da var. Mesela Ramazan aylarında sokak sokak davul eylenceleri yapılabilinir. Gece yarısı sahurda hiçbir eğitimi olmayan kişileri sokaklara salarak illi ada bu bir gelenektir diyerek insanları rahatsız etmeye hakkınız yok. İbadetini yapanların bu çağda ne davulcuya ne de başka birisine ihtiyaçları yoktur.  HABERDAR seneye bu durumun takipçisi olarak Ramazan ayında, SAHURDA DAVUL YASAKLANSIN kampanyası ile yetkilileri uyarmaya devam edecektir.

Saygılarımızla….

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum