Salı Pazarı modern bir çehreye kavuşuyor

Salı Pazarı modern bir çehreye kavuşuyor
Büyükçekmece ilçesinin önemli pazar alanlarından bir tanesi olan "Salı Pazarı" Büyükçekmece halkının daha rahat koşullarda alışveriş yapılabilmesi için modernize ediliyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla ilçe genelindeki pazar yerlerinin üzeri kapatılarak, vatandaşların rahat ve güvenli biçimde alışveriş yapabilecekleri  modern bir yapıya kavuşturulacak.

 Refah ve aydınlık bir ortam yaratılıyor

Dizdariye Mahallesi'nde 3200 metrekare alan üzerinde kapalı olarak hizmet veren Salı Pazarı'nda yapılacak düzenleme çalışmaları ile pazar yeni bir çehreye kavuşturulacak. Pazarın üzeri açık olan 430 metrekarelik kısmın üzeri de kapatılarak kesintisiz 3630 metrekare kapalı alan yaratılacak. Böylece olumsuz hava koşullarında vatandaşların sıkıntı yaşamasının önüne geçilmiş olacak. Günışığından daha fazla faydalanmak ve aydınlık bir ortamda alışveriş imkanı yaratmak için çatıdaki mevcut kaplamalar kaldırılarak yerine ışığı geçiren saydam kaplama döşenecek. Pazarın içindeki mevcut, ömrünü tamamlamış idari bina yıkılarak yerine alışveriş sirkülasyonu engellemeyecek şekilde  modern bir yapı inşa edilecek. 78 metrekare alan üzerine yapılacak binada zabıta noktası, tuvaletler ve kafeterya yer alacak.





Örnek bir pazar alanı yaratılacak

Salı Pazar'ının modernizasyon çalışmaları hakkında bilge veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 3630 metrekarelik kesintisiz bir pazar alanı oluşturulacağını belirterek; "Vatandaşlarımızın daha ferah ve aydınlık bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için çatı ışığı geçiren saydam bir kaplama malzemesi ile kaplanacak. Trafik yoğunluğunu olumsuz yönde etkileyen Abdurrahman Ereke Sokak'taki tezgahları kaldırdık. Bu yolla pazar içinde bir bütünlük sağlandı. Burada tezgahları iptal edilen 47 adet pazar esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi açısından da, daha sonra belirlenecek olan pazar yerlerinde bu esnaflarımız için yer tahsisi yapılacak. Ayrıca pazar bölgesinde trafik yoğunluğunu azaltmaya ve araç park sorunu çözmeye yönelik çalışmalar da planlıyoruz. Salı Pazar'ında başlattığımız çalışmalar sona erdiğinde Büyükçekmece halkına örnek bir kapalı alanı kazandırmış olacağız" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum