Sanal Hayvan Pazarı Çatalca'da

Sanal Hayvan Pazarı Çatalca'da
Çatalca Belediyesi’nin bölgede hayvancılığın gelişmesi, hayvan yetiştiricilerinin ekonomik anlamda kalkınmaları, bölgedeki hayvanları kayıt altına alarak hastalıklara ve bu hastalıklara sebep olan kaçak hayvan satışlarının engellenmesi için oluşturduğu ‘

Mahalle ve köylerde halkı bilgilendirmek için düzenlenen bu toplantıların ilki ise önceki gün  İzzettin Mahallesi’nde yapıldı.
 Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından İzzetin Mahallesi köy kahvehanesinde yapılan bilgilendirme toplantısında Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun tarafından slayt gösterisi eşliğinde sunum yapıldı ve katılımcılara her iki konu ile ilgili olarak çeşitli broşürler dağıtıldı.
SANAL HAYVAN PAZARI
Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun tarafından yapılan sunumda vatandaşlara hayvan satın alma ihtiyaçları duyduklarında köylerde ve mahallelerde araştırma yapma gereği duymadan kolayca kendi evinden, hayvanın cinsini, ırkını, yaşını, kilosunu görebilecek ve sahibiyle irtibata geçebileceğini anlatırken; bunun sadece satın almada değil satmak istenilen durumda da Çatalca Belediyesi’nin resmi internet sitesine girerek ilanını ücretsiz vererek satabileceğini yani bir anlamda alıcı ve satıcı arasında belediyenin köprü olacağını vatandaşlara slayt gösteriyle anlattı.
KAN GURUBU VERİ BANKASI 
 Yapılan bilgilendirme toplantısının ikinci bölümünde ise insan hayatı için çok büyük önem taşıyan ‘Kan Gurubu Veri Bankası’ ile ilgili olarak çeşitli bilgiler verildi. Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun Kan Grubu Veri Bankası projesinin önemine değinerek “Herkesin bir gün acil bir kana ihtiyacı olabilir, o nedenle belediyemizin bu projesi burada bulunan herkes için çok önemlidir” dedi. Coşkun Kan Grubu Veri Bankası ile ilgili olarak çeşitli bilgiler verdikten sonra “Herkesin bir gün kendinin veya yakınının kana ihtiyacı olabilir ve bunun için de kayıt oluşturarak herhangi bir vatandaşımızın böyle bir durumda karşılaşması durumunda Kan Grubu Veri Bankasında gönüllü olarak kan vermek isteyen vatandaşlarımızla irtibata geçilerek ihtiyaç duyulan kan grubunun en kısa sürede bulunması için herkesin taşın altına elini koymalıdır” dedi.
Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından hem Sanal Hayvan Pazarı için hem de Kan Grubu Veri Bankasına kayıt olmak isteyen vatandaşların kayıtları alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.