Şangay'dan Esenyurt'a Ziyaret

Şangay'dan Esenyurt'a Ziyaret
Şangay’ın Zhejiang Eyalet Parlamento’sunda Genel sekreter yardımcıları ve üyelerinden oluşan 6 kişilik heyet, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Vejdi Vatansever’i makamında ziyaret etti.
Şangay'ın Zhejiang Eyalet Parlamento'sunda Genel sekreter yardımcıları ve üyelerinden oluşan 6 kişilik heyet, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Vejdi Vatansever'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret programında Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ziya Seymen ve Çevre Koruma Müdürü M. Salim Bilen hazır bulundu. Misafir heyet Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Vejdi Vatansever'e Esenyurt 'ta yapılan çalışmalar ile ilgili sorular yöneltti. Geri dönüşüm ile yakından ilgilenen misafirler nasıl bir çalışma yaptıklarını merak ettiklerini beyan ettiler.


"HER ÇÖP ATIK DEĞİLDİR"

Vatansever, "Esenyurt Belediyesi olarak geri dönüşüme çok önem veriyoruz.Şimdiye kadar tüketileni hep attık. Fakat ilçemizde geniş çaplı yaptığımız çalışma ve Esenyurt Belediyesi olarak 4 tane protokol imzaladığımız geri dönüşüm firması mevcuttur. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu'nun önderliğinde bunlar ilgili bakanlıklardan bütün belgeleri tam olmak kaydıyla imzaları attık. Burada sıradan iş yapmıyoruz Geri dönüşüm çalışması yaparken Avrupa ülkeleri olan Hollanda, İspanya, Çin, İsveç, Finlandiya ve Almanya modellerini inceleyerek burada uyguluyoruz.

Biz 'her çöp atık değildir' sloganıyla geliştirdiğimiz bu projede öncelikle okullardan başladık. Esenyurt genelinde 10 bin öğrenciye ulaşarak öğretmenler aracılığı ile uzman ekiplerimiz eğitim vermekte en çok atık pil toplayan okullara ödül vererek çevre duyarlılığını arttırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra düzenli olarak konutlarda yaptığımız çalışmalarda vatandaşımızın direk kapısına giderek kağıt ve plastik atıklarını adreslerinden alıyoruz. Burada amaç Esenyurt Belediyesi olarak çöpten gelir sağlamak değil aksine ekonomiye katkı sağlamaktır. Burada her ayrıntıya çok dikkat ediliyor.

Metal, Cam, Plastik, Kağıt ayrıldıktan sonra 8 üniteden daha geçiyor ve ezilen çöpler gübreye dönüştürülüyor. Tıbbi atıklarda ise yanan kısımlarından enerji üretilirken diğer geriye kalan küllerinden ise İstanbul Büyük Şehir Belediyesi aracılığı ile yol dolgu malzemesi yapılıyor. Esenyurt 'a sanayici kuruluşlarının da geri dönüşüme katkısı çok fazladır. İlçemizde 3500'e yakın sanayicimiz var. Burada Esenyurt Belediyesi olarak sanayicilerimizi de unutmadık. Geçtiğimiz günlerde EXPO 2015 programı kapsamında Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı'nda sanayicilerimizi bir araya getirip ürünlerini tanıtım alanı oluşturmalarını sağladık" dedi.

Sözlerine devam eden Vejdi Vatansever, "Esenyurt Belediye Meclisi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından toplanır. İlçemizin sorunları burada tartışılır. Kamu yararına yapılacak hizmetler oylamaya sunularak meclis üyeleri tarafından karara bağlanır. Belediye Başkanımız olmadığı zaman Meclis toplantısına vekili başkanlık eder "diye konuştu.

Ziyaret sonrasında misafir heyet, Esenyurt Belediyesi birimlerini ardından da ilçeyi gezdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.