Savaş sürüyor

Savaş sürüyor
Büyükçekmece'de bir okulun adı 1996'dan beri her yıl değişiyor. Daha önce Büyükçekmece İlköğretim Okulu olan eğitim yuvasının adı, kim bilir kaçıncı kez Dr. Hasan Akgün Okulu olarak değiştirildi. Her yıl okulun adının değişiyor olması veli ve öğrencileri
YİNE AKGÜN OLDU!

Büyükçekmece'deki bu okulun öğrencilerini sıkıntıya sokan süreç, okula 1996'da katkılarından dolayı Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün adının verilmesiyle başladı. Ancak buna itiraz eden ve İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvuran dönemin Belediye Meclis Üyesi İbrahim Bilgin ise isim savaşı başlattı. Mahkeme, okulun eski ismi Büyükçekmece İlkokulu olarak hizmete devam etmesine karar verdi.

Ancak Başkan Akgün yeniden Valiliğe müracaat ederek okul tabelasını indirtti. Okulun ismi bu defa Dr. Hasan Akgün M.L. İlköğretim Okulu oldu. Bilgin bu defa da Danıştay'a gitti. Danıştay, idare mahkemesinin verdiği kararı onadı. Okulun tabelası yeniden indirildi. Başkan Akgün okulda tadilat yaptırdığını gerekçe göstererek valilikte protokol yaparak okul tabelasını yeniden indirtti. Okulun ismi bu defa Dr. Hasan Akgün Müfredat Laboratuvar İlköğretim Okulu olarak değiştirdi.

VELİLER İSYAN EDİYOR

Bu duruma isyan eden öğrenci velileri ise, "Hem çocuğumuzun hem de bizim zihnimiz ve kafamız karıştı. Çocuğumuz her gün ayrı bir isimle karşılaşıyor. Bir gün Büyükçekmece ilköğretim okulu olan tabelayı, ertesi gün Dr. Hasan Akgün olarak görüyoruz. Yetkililer bu isim inadından bir an evvel vazgeçseler de, biz de çocuklarımızı hangi okula gönderdiğimizi bilsek" diyorlar.

ÇOCUKLAR DA ŞAŞIRDI

Büyükçekmece'deki okulun öğrencileri, ismin sürekli değişmesi yüzünden "hangi okulda okuyorsun" sorusuna yanıt veremiyor.  Okulun tabelasında önceki gün Büyükçekmece İlkokulu yazarken, dün itibariyle tabela yeniden değiştirilerek Dr. Hasan Akgün İlkokulu tabelası asıldı. Öğrencilerin formalarında da karışıklık yaşanıyor. Formalarda Büyükçekmece İlkokulu arması bulunuyorken, okulun girişindeki Hasan Akgün İlkokulu tabelası akıllara durgunluk veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.