Selami Değirmenci aday adaylığını açıkladı

Selami Değirmenci aday adaylığını açıkladı
Silivri Belediyesi eski Başkanı Selami Değirmenci, 2019 yılında yapılacak yerel seçimler için başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Değirmenci, “Kendimi eskisinden daha enerjik hissediyorum. Her geçen yılın beni hizmet yönünde hırslandırdığını söyleyebiliri

Silivri’de CHP’den 15 yıl boyunca belediye başkanlığı görevinde bulunan Selami Değirmenci, 2019’da yapılacak yerel seçimler için adaylığını açıkladı. Çeltik’te bulunan bir restoranda basın toplantı düzenleyen Değirmenci, “Kendimi enerjik hissediyorum yaş benim için önemli değil hatta her geçen yılın beni hizmet yönünde hırslandırdığını ve geçmiş hatalarında çok iyi muhakemesinin yapılmasına fırsat verdiğini söyleyebilirim. Bütün gücümle Silivri için varım ve adayım. Belediyecilikte hemşehri memnuniyetini esas alan tutarlı kararlı dürüst yönetimle hızlı bir yönetim anlayışını esas alacağız. Ben yaptım oldu anlayışını reddeceğiz. Hızlı, cesur ve atılgan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Tüm kesimleri kucaklayacak iş yaparken ezmeyecek. Başkanlık makam yetkilerini baskı aracı olarak kullanmayacağız. Kentin kaynaklarını kent halkının yararına kullanacağız, kişilerin kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
 
Neden aday oluyorum?
1989 ve 2004 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Değirmenci, o döneme ilişkin de “94 seçimlerinde SHP'den ayrılarak CHP'ye geçmiştim. Partimiz yüzde 4 buçuk oy alırken ben seçim kazanmıştım, 99'da parti barajın altında kalmıştı ben yine seçim kazanmıştım” ifadelerini kullandı. Bu durumun kendisinin Silivri halkı tarafından sevilen biri olduğunu gösterdiğini paylaşan Değirmenci, “İnsanlar her seçimde sen aday oluyorsun filan iki de bir çıkıyorsun diye düşünebiliyor. Bunlar çok doğal. Ben aday oluyorum neden oluyorum. Geçmiştede görüldüğü gibi benim Silivri halkıyla diyaloğum iyi Silivri halkı tarafından bu göreve layık görüldüğüme inanıyorum ama parti yönetimlerini geçerek adaylık hakkımızı elde edemedik” dedi.
 
Önümüzü kestiler
Geçmiş yıllarda da belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu ama kendisinin önünün bir şekilde kesildiğini anlatan Değirmenci, “Ben Silivi'de 1989-2004 yılları arasında 15 sene görev yaptım daha sonra partiden ihraç edilmiştik. 2009 yine bir adaylık sürecine girdik o dönemde adaylığımız 4 saat içinde veto edilerek değiştirildi. 2014 yılında da tekrar göreve aday olduk bir ön seçim olmasa bile meclis üyesi adaylığında mevcut belediye başkanıyla yarıştık dokuzar kişilik liste çıkardık. 9-0 seçimi aldık ama yine adaylığımız engellendi” diye konuştu.
 
Büyük yatırımlar yaptık 
Kendisinin belediye başkanlığı döneminde Silivri'ye çok şey kazandırdığını da paylaşan Değirmenci şunları söyledi; “Su şebekesi gibi hala kullandığımız suların bizim açtığımız yerlerden gelmesi gibi. Trakya'nın en büyük araç parkına sahibi olmak gibi devlette bile ambulans işletmesi yokken 3 ambulansla 24 saat hizmet veren bir birim olmamız gibi. Yine itfaiye hizmetiyle bizim görev sahamız dışında olsa bile birçok köye hizmet verebiliyorduk. Halk ekmek gibi, İBB'den önce zemin etütlerinin yapılması gibi çalışmalar yaptık. Ki bunlar çok ciddi paralar gerektiren şeylerdi. Biz ilçe belediyesi olarak geçmişte düzenli depolama alanı yaptık. Edirne Belediye Başkanımız da aynısını yaptı genel başkanımız da Edirne Başkanı'na bu hizmetten dolayı önümüzdeki dönem de adayımız sensin demişti. İki dönem, üç dönemde iki defa deniz temizliğini yapmış olmamız gibi büyük yatırımlar yaptık.”
 
İlklere imza attık
Geçmiş yıllarda Silivri'de birçok ilke imza atıklarını anlatan Değirmenci şöyle konuştu; “ “İstanbul'da ilk defa hayvan barınakları yapmıştık. Meslek liselerinin getirilmesi, 10'a yakın okulun yapılması. Yerel Gündem 21 uygulamamız vardı. Yaklaşık 180 kişilik bir meclisle Silivri'yi yönetiyorduk. Belediye Meclisi'nden önce oraya öne alıyorduk. Demokratik yapıyı ve kenti yönetime katmayı sağlamaya çalışıyorduk. Belediye Meclisi'nde olmayan tüm sivil toplum örgütlerine, muhtarlara gündemi gösterip tartışmaya dahil ediyorduk. Bizden sonra meclis üyelerini bile konuşturmadılar. Ben üç dönemin ikisinde mecliste azınlıktaydım ama kararlarımız hep oybirliğiyle çıkmıştı çünkü geniş platformlarda tartışılıyordu herkese söz hakkı veriyorduk. Çok rahatlıkla muhalefet meclis üyeleri de bu ortamda körü körüne muhalefet edemiyordu.”
 
Şeffaf belediyecilik önemli 
Belediyecilikteki en önemli hususunda şeffaf belediyecilik olduğunu da anımsatan Değirmenci bu konu hakkında da geçmişte bir örnek vererek, “Kent Bilgi sistemi yaptık 250 bin dolara yapmıştık, Kadıköya aynısını iki buçuk milyona yapmıştı. Çok geniş bir Kent Bilgi Sistemimiz vardı. Müteahhitlerin hak edişleri oradan izleniyordu. Herkes kime ne ödeme yapılmış görüyordu hesaplarımız kontrole açıktı. Biz işte bu demokratik yapıyı kent adına kullanmaya talibiz. Bizim temel ana prensiplerimiz var” diye konuştu.
selami değirmenci
 
Gazetecilerle bir araya geldi

Selami Değirmenci, adaylık açıklamasının ardından İGD Başkanı Mehmet Mert ve beraberindeki gazetecilerle bir araya gelerek, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.