Selami Değirmenci milletvekilliğine aday

Selami Değirmenci milletvekilliğine aday
Silivri’de 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve yeniden milletvekilliği şansını deneyen Selami Değirmenci dün CHP Silivri İlçe Örgütünde yaptığı basın toplantısıyla milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
‘Eğilim yoklaması olmasaydı adaylığımı açıklamazdım’ diyen Değirmenci ‘Kendimi örtüme emanet ediyorum’ dedi.

Silivrililerin yakından tanıdığı bir isim Selami Değirmenci Genel Seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı ve dün ilçe binasında partilileriyle buluştu

Değirmenci’ye milletvekili aday adaylarından destek

CHP Silivri İlçe binasında yapılan basın toplantısına CHP Silivri İlçe Başkan Vekili Günay Noyan, CHP belediye meclis üyeleri, Silivri’de görev yapan köy ve mahalle muhtarları, eski ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve  çok sayıda partili katıldı. Basın toplantısına CHP İstanbul 3. bölge Milletvekili Aday Adayları Rıdvan Budak, Taşkan Uysal, Ali Şeker, Kazım İlgen, Zehra Eyicil ve Dilruba Önal da toplantıya katılarak Değirmenci’ye destek verdi. Silivri’den diğer milletvekili aday adayı Mümin Tuğlu’nun toplantıya katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Basın toplantısı sonunda Değirmenci tüm aday adaylarıyla el ele tutuşarak basın mensuplarına poz vermeyi de ihmal etmedi.

Eğilim yoklaması olmasaydı aday olmayacaktım

Değirmenci, örgüt karşısında yaptığı konuşmada kısaca özgeçmişinden bahsetti. Partiden ihraç edildiği döneme de değinen Değirmenci milletvekili aday adayı olmasındaki en büyük sebebin eğilim yoklaması olduğunu ifade ederek ‘Eğer partimiz böyle bir karar vermeseydi aday adayı olmayacaktım. 72.000 üyeme ve kendime güveniyorum. Ve kendimizi sizlere emanet ediyorum. Ben partimin üyelerine her zaman güvendim ve hiç küsmedim. Yaklaşık 150 milletvekili aday adayı arkadaşımızın arasından en doğru kararı vereceğinizden şüphem yok. Eğilim yoklaması ile adayların belirlenecek olması partimize mutlak başarı getirecektir’ dedi. Değirmenci tepeden inme adayların ve meclise giren milletvekillerinin sadece seçimden seçime vatandaşların kapısını çaldığını da sözlerine ekledi.  

Ben son seçimimiz olabilir

Değirmenci konuşmasında AK Parti hükümetini de eleştirerek ülkeye padişahlık rejimi getirilmeye çalışıldığını söyledi. ‘Polis devleti ve tek adamlıkta sınır tanımayan AK Parti hükümeti yeni iç güvenlik yasasıyla da zorbalık yapmaya devam ediyor’ diyen Değirmenci genel siyaset üzerine değerlendirmelerine şöyle devam etti: Belki de bu seçimler bu hükümet yüzünden geçireceğimiz son demokratik seçim olacak. Ülkemizi bu hale getiren, orduyu güçsüzleştirenlere dur demenin yolu bu seçimlerden geçiyor. Herkes küslüğü bir kenara bırakıp CHP’de birleşmek zorunda.  Yoksa Süleyman Şah türbesinin taşınmasında olduğu gibi acizlikler git gide artacak. Kaçmayı zafer sananlara cevabı sandıkta vereceksiniz’

Değirmenci konuşmasında özellikle mahalle ve köy muhtarlarına da teşekkür etti. Ardından 3. Bölge Milletvekili Aday adaylarını kürsüye davet ettirerek hep birlikte birlik beraberlik pozu verildi.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum