Seyit Onbaşı Camii Mart ayında açılacak

Seyit Onbaşı Camii Mart ayında açılacak
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Rüzgarlı Tepe mevkiinde yapımı tamlanan Seyit Onbaşı Camii'nin Mart ayında açılacağını müjdeledi.

Çanakkale destanı anısına


Bölge halkının talebi üzerine Rüzgarlı Tepe'de yaptırılan Seyit Onbaşı Camii'nin adına yakışır şekilde, Çanakkale Destanı'nın 100. yılı anısına ibadete açılacak. Mart ayında caminin açılışının gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Akgün; "Seyit Onbaşı Camii bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın en öncelikli ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Bu açıdan böylesine önemli ve anlamlı bir hizmeti halkımızın hizmetine açmak bizi mutlu edecek" ifadesini kullandı.


"Gurur verici"


Büyükçekmece Belediyesi'nin teknik ekibiyle birlikte camiyi gezen Başkan Akgün, Çanakkale destanının kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşı’nın adını camiye vermekten büyük bir onur duyduğunu belirterek şunları söyledi, “Bu ülkede Seyit Onbaşı’lar, Yahya Çavuş’lar olmasaydı şimdi ezen sesini değil çan sesini duyardık. Onlara minnetimizi sunmak için adlarını ülkemizin değerlerinde kullanmak bizim için gurur vericidir” dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.