Silivri'de diyabetle yaşama dikkat çekildi

Silivri'de diyabetle yaşama dikkat çekildi
Silivri'de Uğur Mumcu Meydanı’nda ücretsiz şeker ölçümü yapılarak, diyabetle yaşam konusunda bilgilendirmede bulunuldu.
Silivri Belediyesi ve Rumeli Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda ücretsiz şeker ölçümü yapılarak, diyabetle yaşam konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Silivri Belediyesi Dünya Diyabet Günü’nde, İstanbul Rumeli Üniversitesi işbirliğiyle diyabetle yaşama dikkat çekmek amacıyla ‘Varsa Şekerin Dikkat Edelim’ isimli bir etkinlik düzenledi. 


Silivri Uğur Mumcu (Çarşı) Meydanı’nda ücretsiz şeker ölçümü ile başlayan programın devamında Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Silivrililere diyabetle yaşamın püf noktaları hakkında bilgiler verdi. Şeker ölçümüne Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, eşi Esma Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, CHP ve AKP Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şeker ölçümü yaptıranlara tarçınlı yoğurt ve bulgur pilavı ikram edildi. Etkinliğin devamında Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda bir panel düzenlenerek, Prof. Dr. Murat Yılmaz ve Doç. Dr. Oğuz Özyaral tarafından şeker hastalığı başlangıcı, şeker hastalığınla yakalanan kişilerin neler yapması gerektiği hakkında katılımcılara bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.