Silivri'de Rize rüzgarı

Silivri'de Rize rüzgarı
Silivri Rizeliler Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen, “ Hamsi ve Horon Festivalin de” vatandaşlar hamsiye de, horona da doydu. Atatürk meydanında düzenlenen 1. Hamsi ve Horon Festivalinde, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Ba

Silivri Rizeliler Derneğini tarafından sahilde düzenlenen 1. Hamsi ve Horon Festivali coşkulu geçti. Dernek Başkanı Esma Zorer ve Yönetimi, İlçe Protokolüyle birlikte vatandaşlara ekmek arası hamsi ikram etti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği festival'de, Çaykur Firmasının getirmiş olduğu Tır'ın içerisinden vatandaşlara çay ikram edildi. Alana kurulan sahnede çalınan kemençe, tulum eşliğinde çalınan türküler ile coşan vatandaşlar, çektikleri horon ile de güzel zaman geçirdiler.



1 TON HAMSİ DAĞITILDI

Hamsi ekmek almak için uzun bir kuyruk oluşturan Silivrililer, hamsinin tazeliğinden de bahsettiler. 1 tondan fazla pişirilen hamsi de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Festivalde gerçekleşen hamsi yeme yarışmasını da Ali Yavuz isimli vatandaş kazandı.  Sedat Peker göndermiş olduğu çelenk ile dikkatleri çekerken kitabını da Silivrili vatandaşlara ücretsiz dağıttı ve Festivale gönderdiği 100 tepsi baklava ile destek oldu.

FESTİVALE YOĞUN KATILIM

Festivale Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar eşleriyle birlikte katılırken,  CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Yönetimi, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral ve İlçe Yönetimi, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, MHP Silivri İlçe Teşkilatı Yönetimi, SİBESO Başkanı Nuray Koçer ve Yönetim Kurulu, Silivri Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Mahalle Muhtarları da katılanlar asarında yer aldı.

AHENK RENK KATTI

 

Festivalde sahne alan  Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübünün dansçıları, horon gösterisi ile festivale renk kattı. Ahenk Sanat Kulübü oyuncularının gösterisi izleyen tarafından büyük alkış aldı.

 

ZORER HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Festivalde muhteşem bir ev sahipliğine imza atan Silivri Rizeliler Dernek Başkanı Esma Zorer; “Bize bu noktaya kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, yaşadığımız yerde kendi kültürümüzü sizlerle buluşturmak için bir aradayız. Katılımınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.