Silivri'de şarbon alar mı?

Silivri'de şarbon alar mı?
Şarbon vakası üzerine bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Burada şuanda görülen vaka Çanta mahallemizde bir ahırda 5 hayvanda görülüyor" dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türkiye’nin gündemindeki şarbon vakası hakkında açıklama yaptı. Işıklar, Çanta’daki bir ahırda 5 hayvanda şarbon görüldüğünü söyledi. Işıklar, güvenlik önlemlerinin alındığını ifade ederek, CNN Türk canlı yayınında şu açıklamayı yaptı:  
“Silivri iki ucu 55 kilometre olan bir alan. Tarım alanı 500 kilometre kare. Bizim belediye olarak kurban kesim izini verdiğimiz alanlarımız var. Sıkı denetimler yapıyoruz ve bazen zaman zaman tepkiler alıyoruz. Burada şuanda görülen vaka Çanta mahallemizde bir ahırda 5 hayvanda görülüyor. Burası ruhsatlı olan bir yer değil. Bizden ruhsatlı değil ama İlçe tarımdan 'hayvan bakım yeri olarak' alınan bir izin var. Bertaraf edilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Yetkili arkadaşlar buradalar. Önlemler alınıyor.”
 
“SİLİVRİ’NİN KIRSAL ALANLARI AYRI YÖNETİLMELİ”
Işıklar, 2009 yılında Büyükşehir’e bağlanan Silivri beldelerinin kapatılmasıyla ilgili süreci hatırlatarak, ilçenin büyüklüğüne dikkat çekti ve bazı bölgelerin tekrardan belediye olması gerektiğine işaret etti.
Işıklar, “Şunu özellikle belirtiyorum, köyler kapatıldıktan sonra 220 kilometrekare alan yani 7 Bakırköy büyüklüğündeki alan oluyor. İstanbul’dan ayrı planlanmalı gerekiyor. Buradalar ayrı yönetilmeli diye bir beklenti var. Sinanoba neyse Çanta da aynı. Hayvan bakılmaması gereken yerler var, çünkü buralar mahalle. Paradoksla karşı karşıyayız. Bir musibet bin nasihatten evladır. Silivri’de ayrı bir düzenleme yapılmalıdır. Büyükşehir kanunu dışında kırsal alanlar için ayrı düzenleme gerekiyor” diye konuştu.  

KAYNAK: SİLİVRİDEN.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.